Csokoládé Kreatívan

Gesztenyés cseresznyés étcsokoládés bonbon

 

 

_MG_0645

 

Karácsonyra kaptam a fiamtól három üveg kézműves lekvárt. Olyan csinos üvegben volt mindhárom, hogy feltettem a konyhai polcra a porceláncsésze és a rézmozsár mellé. Tetszett a szép, egyszerű címke, de kíváncsi is voltam, vajon milyen ízű lehet? Különlegesnek gondoltam a vanília, rum és a cseresznye keverékét. Nekem nem jutott volna eszembe ez a „hármas”. Na, de mikor kinyitottam az üveget… Olyan csodás illata volt és különleges íze, amiről aztán nem ám a vajas lekváros kenyér jutott eszembe, de nem is a lekváros piskóta tekercs. Túl egyszerű és hétköznapi lett volna vajas pirítósra kenni. De egy jó minőségű csoki a vanília, rum, cseresznye… Először marcipánnal akartam párosítani, de aztán a gesztenye mellett döntöttem, hiszen a gesztenyemassza is rummal van ízesítve…

 

Hozzávalók

Krém:

  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 60 ml tejszín (laktózmentes)
  • 4 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 2,5 ev. kan. vaníliás rumos cseresznyelekvár
  • 1 dkg puha vaj

Bonbon burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (65 %-os)
  • 3 g porított kakaóvaj

 

Készítés:

  • A gesztenyemasszát lereszelem.
  • A tejszínt gyöngyözésig melegítem.
  • Hozzáadom a darabokra tört csokoládét és elkeverem.
  • Beleteszem a lereszelt gesztenyemasszát majd a lekvárt is.
  • Mikor a krém 35°C-ra hűlt, hozzáadom a puha vajat és egyneműre keverem.
  • Hagyom hűlni a konyhapulton.

A burokhoz a csokit felolvasztom és temperálom, majd a bonbonformába öntöm.

 

_MG_0650

 

_MG_0651

 

_MG_0649

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!