Csokoládé Kreatívan

Meggyes-marcipános bonbon, fehércsoki burokban

 

 

_MG_0657

 

 

Nagyon ritkán készítek fehércspkiból bonbont, pedig vannak olyan ízek (pl. eper, meggy…), amelyeket a fehércsoki íze egészít ki a legjobban. Ezt a bonbont ajándékba készítettem és tudtam az ajándékozottról, hogy a meggy és a fehércsoki kombináció a kedvence… A bonbonos dobozba másik csoki is került, ez volt a meglepetés csoki. Itt a ganache-t étcsokoládé burokba tettem és fehércsokival díszítettem. Jól mutattak a dobozban egymás mellett. Ide a blogra is készítettem közös képet, de most a recept a fehércsokis bonbonról fog szólni. Az étcsokoládés receptjét egy következő bejegyzésben olvashatjátok…

Hozzávalók:  Krém

  • 27 dkg meggy (fagyasztott)
  • 1 teás kanál méz
  • 10 dkg fehércsoki (vaníliás)
  • 10 dkg marcipán (Szamos Marcipán)
  • fél dl tejszín (nálam laktózmentes)
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • késhegynyi őrölt szegfűbors
  • 1 teás kan. Cherry Brandy

 

Burok:  30 dkg fehércsoki és 3 g porított kakaóvaj

Készítés:

  • A meggyet kimérem és hagyom a konyhapulton egy tálban felolvadni.
  • A tejszínt kissé felmelegítem, beleteszem a fűszereket, letakarom és hagyom állni kb. fél órán át.
  • A felolvadt meggyet botmixerrel mixelem, egy szűrőn átnyomom, hogy ne maradjon benne a gyümölcs héja, ill. magtörmelék.
  • Az átpasszírozott meggyet a mézzel pár percig forralom, hozzáadom a fűszeres tejszínt és leveszem a tűzről.
  • Beleteszem az összedarabolt csokit, átkeverem, majd hozzáadom a feldarabolt marcipánt is.
  • Végül a likőrrel alaposan átkeverem és habzsákba töltöm. A konyhapulton hagyom kihűlni.

A burokhoz a csokit felolvasztom és temperálom, majd bonbonformába öntöm.

A krémhez a meggypürét Praliné Zsuzsi receptje alapján készítettem.

 

_MG_0673

 

_MG_0672

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!