Csokoládé Kreatívan

Nektarin – levendulamézes joghurtos fagyi

 

_MG_1029

 

A fagyi, süti vagy bonbon készítésnél kell egy apróság, ami inspirál és máris összeállt a kép, megvan az ötlet. Megszervezem a napom, sürgök-forgok, keverem a süti tésztáját, temperálom a csokit vagy éppen fagyasztom a fagyit. Ez eddig rendben van. Majd jön a nagy pillanat, a fotózás. Ez már nem olyan egyszerű. Mert általában mire elkészülök, este van és nem jók a fények. A hozzáértők azt mondják, hogy természetes fénynél fotózzak, akkor nem tudom elrontani. Igen, én hiszek nekik és próbálkozom is, kisebb-nagyobb sikerrel. De a fagyi, na, az végképp kifog rajtam. Bárhogy előkészülök és gyorsan kattintok, ez a jeges csoda olvad. Most is ez történt… Pedig remekül nézett ki, míg ki nem vittem a napra. Lehet, hogy a fagyira nem igaz a profi fotósok segítő ötlete?  Nem magyarázkodom tovább, inkább írom a receptet… Mert a fagyi nagyon finom volt. Lágy, krémes, a nektarin íze harmonikusan illeszkedett a joghurt savanykás ízéhez, amit a levenduláról gyűjtött méz koronázott meg…

Hozzávalók:

  • 360 g jó érett, hámozott nektarin
  • 4 ev. kan levendulaméz
  • 250 ml joghurt (nálam laktózmentes)
  • 400 ml tejszín (nálam laktózmentes)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ev. kan kristálycukor
  • csipet só
  • 100 g reszelt étcsokoládé (opcionális)

Készítés:

  • A barackot megmosom, meghámozom, magjától megszabadítom. Megmérem, és 100 g-ot kiveszek belőle és apróra vágom.
  • A megmaradt 260 g nektarint botmixerrel pépesítem.
  • A tejszín kivételével az összes hozzávalót összekeverem a pépesített és a darabolt barackkal.
  • A tejszínt nem túl kemény habbá verem és hozzáadom a gyümölcsös krémhez.
  • Fagylaltkészítő gépbe töltöm és az előírásnak megfelelően kifagyasztom.
  • Végül, zárható műanyag dobozba kanalazom és óvatosan beleforgatom a reszelt étcsokoládét. (természetesen csoki nélkül is kiváló)
  • Fogyasztásig mélyhűtőben tárolom.

 

_MG_1028

 

_MG_1031

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!