Csokoládé Kreatívan

Szaloncukor 2014 Diós narancsos ízesítésű és Gesztenyés aszalt feketecseresznyés

   Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó)   Valahogy nagyon nehezen készültek a szaloncukrok az idén. Mindig közbejött valami, ami fontosabbnak bizonyult. Végül elkészültek. Kétfajtát is csináltam. Úgy tűnt minden rendben van, jól sikerültek, csak fotózni kell, a bejegyzést beírni és már mutathatom is az új receptet. Azonban a fotózás is nehezen jött össze. Aztán hazajött… Tovább »

Mandulás márványos aszalt meggyes süti

Ehhez a sütihez Ötvös Zsuzsi receptje (Klasszikus márványkuglóf – Dívány) adta az ötletet. Valóban csak az ötletet, mert az összetevők egy részén változtattam. Liszt helyett mandulalisztet használtam, az olaj helyett vajat tettem bele és a kakaó por mellé a márványozáshoz olvasztott étcsokoládét is becsempésztem. Az egészet csoki mázzal vontam be és már nem is hasonlított… Tovább »

Aszalt gyümölcsös csokidrazsé …hangulatok, emlékek…

A napokban tettem-vettem a házban, elnéztem a kutyám vidám önfeledt szaladgálását… Kiléptem a kertbe, – szeretem az őszi kert látványát, a simogató, langyos, kissé bágyadt nap melegét – olyan békés. Talán ez tette, vagy valami más, – ki tudja, az emlékek, hogy furakodnak be a  hétköznapok gondolatai közé – a kisfiam jutott eszembe, – négy éves… Tovább »

Csokipohár: vanília krém – aszalt meggy

Csokipohár: vanília krém – aszalt meggy A fiam 25. születésnapján a torta mellett egy igazi különlegességet is kínáltam a vendégeknek. Csokipohárba töltött rumos aszalt meggy, vanília krémben. A siker most sem maradt el.Még karácsony előtt vettem a csokipoharakat az Aldi-ban, de olyan sok édesség készült akkor, hogy ezt már nem készítettem el. Ez jó alkalom… Tovább »

Csokoládé szalámi

Ezzel az édességgel biztos sikert aratunk, ha vendégeinknek kávé vagy tea mellé kínáljuk.Ez nem bonbon, de csokoládé kreatívan.Hozzávalók: 5 dkg kandírozott gyömbér                    5 dkg aszalt sárgabarack                    3 dkg kandírozott ananász               … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!