Csokoládé Kreatívan

Kávézselé – kakaóbabtörettel bonbon

Ha reggel a frissen főzött kávé illatára ébredek, a nap már jól indul. Egy jó kávé nálam mindig egy tartalmas reggeli után következik, ez koronázza meg a reggeli étket és indítja a napomat. Nem iszom belőle sokat, nincs szükségem rá, hogy felpörgessen… Valójában az íze, a zamata érdekel. Tehát nem a mennyiség vagy éppen az… Tovább »

Baileys trüffel

Az ihlet, hogy baileys trüffelt készítsek a Geschenke aus der Küche (itt) könyvecskéből jött, ahol láttam egy nagyon jó whisky praliné receptet. Whisky sajnos nem volt a szekrényben, de volt baileys, gondoltam egyet és baileys trüffelt készítettem a recept alapján. Mondjuk, az eredeti recepten is változtattam, mert az  túl nagy mennyiség volt. Azt hiszem, inkább… Tovább »

Baileys krémes bonbon

A nyáron készítettem baileys fagyit, baileys fagyi tortát, mindkettő nagy siker volt. Most úgy gondoltam, hogy bonbont készítek, mégpedig baileys krémmel. Ellátogattam a Bonbon Mánia blog-ra, (itt) mert biztos voltam benne, hogy itt tálálok jó receptet. Találtam is (itt) Kicsit változtattam rajta és én így készítettem.Köszönöm az alap ötletet. Hozzávalók:  24 db bonbon Burok: 30… Tovább »

Baileys fagyitorta

A hétvégén vendégeket vártunk. A fiam névnapját ünnepeltük. Mi legyen az ünnepi édesség? Napokon át töprengtem, mert ebben a tikkasztó melegben a fagyi lenne a legjobb. de nem találtam elég ünnepinek. Hosszas töprengés után, azt találtam ki, hogy a baileys fagyiból tortát fogok készíteni. Olyan, mint a vienetta csak nem vanília fagyiból készül. Na, ez jó ötletnek… Tovább »

Baileys fagyi

Amikor Bonbon Mániánál (itt) megláttam ezt a fagyit, azonnal elhatároztam, én is készítek ilyent. Olyan gusztusos volt, lágy és krémes. Megvettem a krémlikőrt, megkóstoltam és nagyon finomnak, de egy kicsit édesnek találtam. Ezért került bele egy kevés fekete kávé, amitől nem változott át kávé fagyivá, de egy árnyalatot levett a likőr édességéből. A házi krémsajt pedig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!