Csokoládé Kreatívan

Sós karamell bonbon

          Már elég sok (szám szerint 56) bonbon recept van a blogon, de karamell bonbont még nem készítettem. Ezt most bepótoltam. Praliné Zsuzsi receptjét használtam, remekül sikerült (köszönöm a receptet Zsuzsi). Két szülinapos is van októberben, a családban, Anyukám (80), és a lányom (24). Nekik készültek a bonbonok… Hozzávalók:  krém 12,5… Tovább »

Whiskey – fahéjas – tejcsokoládés bonbon

    Ez a bonbon a második tagja annak a bonbonválogatásnak, amit Marikának készítettem. Megemlítette egyszer, hogy a lágy, kicsit folyékony állagú bonbon töltelék az igazi kedvenc. Így aztán ezt szem előtt tartva kísérleteztem, majd készítettem ezt a ganache krémet. Lágy, olvadós, fűszeres a whiskey kissé füstös ízével… Hozzávalók: 24 db bonbonhoz Krém: 100 g… Tovább »

Joghurtos málna és eperkrémes bonbon

A nyáron készített gyümölcsös, joghurtos fagyik (itt), (itt), (itt), olyan jól sikerültek, hogy még mindig erre az ízre vágyakozom. Úgy gondoltam, hogy bonbonba rejtem ezt a finom ízt, hiszen az étcsokoládé csak jót tehet vele, kiemeli, még izgalmasabbá teszi a gyümölcs ízét, a joghurt pedig, bársonyossá a krémet. Valahogy elszámítottam magam, azt hittem, hogy elegendő… Tovább »

Fűszeres fehérboros nektarin zselé – étcsokoládé ganache bonbon

Ebben az évben is épp úgy vártuk a nyár érkezését mint máskor, de nem jött. Az ősz viszont a szokott időben megérkezett. A reggelek kissé hűvösebbek, de kárpótol bennünket napközben a simogató, langy meleg, a barna, a sárga, a vörös színek összes árnyalatának kavalkádja. A beérett termés a fákon, az alma, a körte a szilva,… Tovább »

Kávézselé – kakaóbabtörettel bonbon

Ha reggel a frissen főzött kávé illatára ébredek, a nap már jól indul. Egy jó kávé nálam mindig egy tartalmas reggeli után következik, ez koronázza meg a reggeli étket és indítja a napomat. Nem iszom belőle sokat, nincs szükségem rá, hogy felpörgessen… Valójában az íze, a zamata érdekel. Tehát nem a mennyiség vagy éppen az… Tovább »

Csokis-aszalt meggyes marcipán rolád

Ezt a bonbont, vagy inkább csokis falatkákat Ildi Koki (itt) Svéd puncsrolád édessége (itt) ihlette, amit én is elkészítettem már (itt). Nagy sikere volt, ezért úgy gondoltam, hogy a minta alapján, de mégis kicsit másként kellene bonbont készíteni. Így született ez a gyümölcsös, csokis, marcipános rolád, amely inkább csak a technikájában hasonlít az ötletadóhoz.Elkészítési módja… Tovább »

Diós – birsalma lekváros bonbon

Diós-birsalma lekváros bonbon Ez ismét a telet idézi, hiszen elmondható, hogy mindkét gyümölcs ( dió és a birsalma ) a Karácsony ízvilágához tartozik. Azonban régen tervezgetem, hogy birsalmás bonbont is készítek. Egy héttel ezelőtt bukkantam rá az Aldi-ban erre a kézműves lekvárra. Gondoltam legyen ez az utolsó és el is felejthetjük a telet. Annyira izgatott,… Tovább »

Narancsos – marcipános bonbon

Narancsos – marcipános bonbon Néhány nappal ezelőtt az Aldi-ban vásároltam narancsos marcipánkrémet. ( Gourmet Szamos Marcipán ) Igaz, egy kicsit talán ez téli íz, pontosabban Karácsonyt idéző ízvilág, de kis csúztatás nálam is lehet, nem csak az időjárásnál. Hozzávalók:  21 db bonbon-hoz Burok: 75%-os étcsokoládé Choceur ( Aldi )  30 dkg  és  3 gr kakaóvaj… Tovább »

Dió – karamell krémes bonbon

Dió – karamell krémes bonbon A képekből is kitalálható, ez is Húsvéti csoki és természetesen ajándékba készítettem. Praliné Paradicsomnál (itt) olvastam a főtt diókrém receptjét. Feltétlen ki akartam próbálni. A karamellizált fehér csoki receptjét szintén itt olvastam, már kipróbáltam egy másik receptnél és nagyon finom volt. Most ebből, kétrétegű bonbont készítettem. Csoki burok: 30 dkg… Tovább »

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon Most őrölt török mogyoróra cseréltem a Katuci konyhánál (itt) olvasott alap marcipán masszában lévő őrölt mandulát és a csoki helyett nutellát tettem hozzá. Így készítettem nutella krémes bonbont.Ez már a húsvéti csoki ajándékok egyike. Burok: 21 db bonbon  30 dkg étcsokoládé 3 gr kakaóvaj pasztilla 65% Choceur   ( ALDI )10… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!