Csokoládé Kreatívan

Isler

              Fotó: Vad Enikő   Emlékszem, kislány koromban milyen sokáig nézegettem vágyakozva a kávézó (akkor még cukrászdának nevezték) üvegpultjában ezt a számomra nagyon kívánatos sütit. Megindította a fantáziámat a finom csoki bevonat az omlós tésztán és ráadásul úgy informáltak a „hozzáértők”, hogy ennek koronájaként mindez a legfinomabb édes lekvárral… Tovább »

Gluténmentes mandulalisztes keksz

  Itt van az igazi ősz. Már délután behúzódunk a házba, lakásba. Befűtünk, nézzük a kandalló tüzét, kicsit befelé fordulunk, rendezgetjük a gondolatainkat… Ebben a szürke, borongós időben jól esik egy finom forró tea és a teához egy-két darab keksz. Persze nem bolti, hanem itthon készített keksz, hogy a konyha vanília illatú legyen. Liszt, vaj,… Tovább »

Mandulás márványos aszalt meggyes süti

Ehhez a sütihez Ötvös Zsuzsi receptje (Klasszikus márványkuglóf – Dívány) adta az ötletet. Valóban csak az ötletet, mert az összetevők egy részén változtattam. Liszt helyett mandulalisztet használtam, az olaj helyett vajat tettem bele és a kakaó por mellé a márványozáshoz olvasztott étcsokoládét is becsempésztem. Az egészet csoki mázzal vontam be és már nem is hasonlított… Tovább »

Fűszeres fehérboros nektarin zselé – étcsokoládé ganache bonbon

Ebben az évben is épp úgy vártuk a nyár érkezését mint máskor, de nem jött. Az ősz viszont a szokott időben megérkezett. A reggelek kissé hűvösebbek, de kárpótol bennünket napközben a simogató, langy meleg, a barna, a sárga, a vörös színek összes árnyalatának kavalkádja. A beérett termés a fákon, az alma, a körte a szilva,… Tovább »

Kávézselé – kakaóbabtörettel bonbon

Ha reggel a frissen főzött kávé illatára ébredek, a nap már jól indul. Egy jó kávé nálam mindig egy tartalmas reggeli után következik, ez koronázza meg a reggeli étket és indítja a napomat. Nem iszom belőle sokat, nincs szükségem rá, hogy felpörgessen… Valójában az íze, a zamata érdekel. Tehát nem a mennyiség vagy éppen az… Tovább »

Karamell fagylalt étcsokoládéval

 Nyáron, a rekkenő hősében a gyümölcs fagyit szeretem a legjobban. Frissítő, hűsítő, szomjoltó… Találtok több receptet is a blogon, citrom, (itt) málna, (itt) eper… (itt) és (itt). Egyik finomabb mint a másik. Azt hiszem, nem tudnék olyan fagyit említeni, amit nem szeretek. Na jó, talán a nagyon furcsa, különleges ízűt. A hagyományos ízvilágtól túlságosan eltérőt…. Tovább »

Lisztmentes, mandulás csokitorta

Mostanában feltűnt, hogy több ismerősöm mondja magáról, ételallergiája van és ezt felnőttkorban diagnosztizálták nála. Elgondolkodtató… A hétköznapok rutinja nem hagyta, hogy túl sokáig töprengjek ezen. Azonban, amikor közelebbről érintett lettem, mert több családtagomnál is jelentkeztek erre utaló jelek, a figyelmem központjába került. Elolvastam és meghallgattam minden olyan fórumot amely ezzel a problémával foglalkozott. Ha összejött… Tovább »

Gyömbéres bonbon

Gyömbéres krémmel (egész pontosan ezzel a krémmel), már készítettem bonbont. Akkor még nem volt meg a blog, így nem kerülhetett bele. Most azonban eszembe jutott ez a finom fűszerezésű krém, mert minden délután szoktam inni egy csésze teát és nem cukrot teszek bele, hanem kandírozott gyömbér darabkát. Amikor a cukor leolvad a gyömbérről és egy… Tovább »

Barackpálinkás trüffel

A trüffel és a gasztroajándék készítés utáni vágyam, az elmúlt évben kezdődött. Szaloncukor csomagolása közben (recept itt), hogy ne váljon túl mechanikussá a tevékenység, Kirstie Allsopp (itt) karácsonyra hangoló műsorát néztem. Kirstie itt kreativitásra buzdítja nézőit. Hímez szép szalvétát, varr függönyt, amit előzőleg egy profi kézműves segítségével kézzel festenek, önt gyertyát…és meglátogat egy neves csokoládé… Tovább »

Mandulás-csokis keksz

Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban (itt) nézelődtem és megakadt a szemem egy szép,  karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok csokit készíteni benne, aztán eszembe jutott a VKF. 60. játék ahol a háziasszony – Bonbon Mánia (itt) – nagyon ötletesen, arra kérte a játékban résztvevőket, hogy kekszet készítsenek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!