Csokoládé Kreatívan

Gesztenyés cseresznyés étcsokoládés bonbon

      Karácsonyra kaptam a fiamtól három üveg kézműves lekvárt. Olyan csinos üvegben volt mindhárom, hogy feltettem a konyhai polcra a porceláncsésze és a rézmozsár mellé. Tetszett a szép, egyszerű címke, de kíváncsi is voltam, vajon milyen ízű lehet? Különlegesnek gondoltam a vanília, rum és a cseresznye keverékét. Nekem nem jutott volna eszembe ez… Tovább »

Húsvéti tojás étcsokoládéból

      Az elmúlt évben színes üreges csokitojásokat készítettem, most pedig olyan tojást csináltam, aminek a belsejébe egy csokinyuszit rejtettem… Hozzávalók: 100 g 65%-os étcsokoládé 1 g porított kakaóvaj színes cukorgolyók a díszítéshez A csokinyuszi készítéséhez is 100 g csokit használtam fel és 1g porított kakaóvajat, de természetesen ebből a mennyiségből több más figura… Tovább »

Cherry Brandy étcsokoládé bonbon

    Néhány héttel ezelőtt vettem egy üveg nagyon különleges meggydzsemet. Valójában a vajas pirítóst akartam vele izgalmasabbá tenni, de amikor megkóstoltam rögtön tudtam ez a meggydarabkákkal teli lekvár jobb sorsra érdemes. Nem landolhat csak úgy egyszerűen egy hétköznapi vajas kenyéren. Sütibe teszem… Nem, inkább csokival párosítom… Na, így született ez a csoki. Cherry Brandy… Tovább »

Keserű narancs étcsokoládé bonbon

      Sokszor kérdezik tőlem, ha a blogra terelődik a szó, hogy tudok (vagy inkább tudunk) ilyen sok csokit, bonbont megenni? Nem félek a büntetéstől, vagyis a plusz kilóktól? A válaszom mindig ugyan az, nem félek, mert engem elsősorban a benne rejlő kreativitás érdekel. Az út, ami a végeredményhez vezet. A tervezgetés, a tervezés,… Tovább »

Joghurtos meggyfagyi étcsokoládéval

    Az volt érzésem, amikor fotóztam ezt a fagyit, hogy ez a legnehezebb dolog a világon. Nevezetesen, jó képeket készíteni erről a jeges csodáról. Na jó, nem a legnehezebb, mert vannak még nagyon nehezen megoldható dolgok, de én így éreztem, amikor 30 fokos, nyári melegben nekiálltam fagylaltot fotózni. Ez a hűsítő édesség ugyebár olvad,… Tovább »

Étcsokoládés kókuszos bonbon

      Kicsit több mint, két évvel ezelőtt, egy kókuszkrémes bonbonnal indítottam a blogot. Azóta sem csináltam kókuszos krémet. Most eszembe jutott, milyen rég volt. Akkor legyen kókusz, de most magas kakaótartalmú csokival kombinálva. Így született ez a bonbon. Egyszerű, sima formába öntöttem, fehér csoki csíkokkal díszítettem…   Hozzávalók: 28 db bonbon készült Krém:… Tovább »

Húsvéti tojások

    Hagyományosnak éppen nem mondható húsvéti tojásokat készítettem. Négy szép nagy tojás készült, kettő fehér csokiból, egy tejcsokiból (pirított szezámaggal ízesítve) és egy pedig 75%-os étcsokoládé-ból. Erre a témára nagyon jó ötleteket találtam Ildi Kokkinál és Praliné Zsuzsinál is, így aztán ezekből válogatva készítettem az elmaradhatatlan, de ebben az esetben kézműves, csokitojásokat…   A… Tovább »

Tojáslikőrös húsvéti bonbon

Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele… Hozzávalók: 22 db bonbon készült 10 dkg fehér csoki 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes) 4 dkg marcipán 100… Tovább »

Zwack Unicum étcsokoládé bonbon

      Sokat töprengtem, hogy milyen ízesítéssel készítsek bonbont. Valamilyen markáns, úgymond férfias ízvilágra gondoltam, kerülni akartam a már kicsit megszokott vaníliás, édes ízeket. Így esett a választásom a Zwack Unicumra. A fehér csoki ganache-ban remekül érvényesült a különleges, fűszeres íz és jól illeszkedett a kesernyés utóíz, a magas kakaótartalmú csokiburokkal…   Hozzávalók:    24… Tovább »

Citromkrémes étcsokoládés bonbon

        Meyer citrom a sláger manapság. Én is szerettem volna kipróbálni, de sehogy sem sikerült beszerezni. Kerestem boltban, piacon és zöldségesnél. De sajnos nem találtam. Szép, érett citromot viszont találtam, így aztán citromos ganache-t készítettem, amit 70 %-os csokival burkoltam…   Hozzávalók a krémhez: (24 db bonbon készült) 150 g fehér csokoládé… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!