Csokoládé Kreatívan

Nektarin – levendulamézes joghurtos fagyi

    A fagyi, süti vagy bonbon készítésnél kell egy apróság, ami inspirál és máris összeállt a kép, megvan az ötlet. Megszervezem a napom, sürgök-forgok, keverem a süti tésztáját, temperálom a csokit vagy éppen fagyasztom a fagyit. Ez eddig rendben van. Majd jön a nagy pillanat, a fotózás. Ez már nem olyan egyszerű. Mert általában… Tovább »

Szilvás joghurtos fagyi

        A nyár még tombol, szilva is van elég a piacon meg szeretem is nagyon. Miért is ne lenne szilva fagyi? A szilvához jól illenek a fűszerek, a húsa pektinnel teli, íze zamatos…   Hozzávalók: 20 dkg friss szilva 5 dkg aszalt szilva fél mkan. őrölt fahéj fél mkan. őrölt szegfűbors 2,5… Tovább »

Kókuszos étcsokoládés fagyi

          Már régen tervezgetem, hogy kókuszfagyit készítek, de mindig elmaradt. Egyszer azért, mert borús volt az idő, máskor pedig azért, mert jobb ötletem támadt vagy, mert éppen üdítőbb, inkább gyümölcsös ízre vágytam. A kókuszos fagyit ugyan nagyon szeretem, de, egy kicsit mindig édesebbnek éreztem, mint ahogy én szeretem. Ezért, azt találtam… Tovább »

Karamell fagylalt étcsokoládéval

 Nyáron, a rekkenő hősében a gyümölcs fagyit szeretem a legjobban. Frissítő, hűsítő, szomjoltó… Találtok több receptet is a blogon, citrom, (itt) málna, (itt) eper… (itt) és (itt). Egyik finomabb mint a másik. Azt hiszem, nem tudnék olyan fagyit említeni, amit nem szeretek. Na jó, talán a nagyon furcsa, különleges ízűt. A hagyományos ízvilágtól túlságosan eltérőt…. Tovább »

Csokis-meggyes vanília fagyi

Szürke, felhős égbolt, kitartó esőzés… Vége a nyárnak, vége a fagyi készítésnek. Sajnálom, mert nagyon élveztem. Készítettem üdítő eperfagyit, finom, aromás málnafagyit, volt vanília és csokoládé, mint alapfagyi és mikor felbátorodtam, még mákfagyit is csináltam. De nem készítettem, kókuszfagyit, vagy kajszibarackból fagyit… Nem baj, mert jövőre is lesz nyár és lesz fagyi is!Most a vaníliafagyit… Tovább »

Baileys fagyitorta

A hétvégén vendégeket vártunk. A fiam névnapját ünnepeltük. Mi legyen az ünnepi édesség? Napokon át töprengtem, mert ebben a tikkasztó melegben a fagyi lenne a legjobb. de nem találtam elég ünnepinek. Hosszas töprengés után, azt találtam ki, hogy a baileys fagyiból tortát fogok készíteni. Olyan, mint a vienetta csak nem vanília fagyiból készül. Na, ez jó ötletnek… Tovább »

Baileys fagyi

Amikor Bonbon Mániánál (itt) megláttam ezt a fagyit, azonnal elhatároztam, én is készítek ilyent. Olyan gusztusos volt, lágy és krémes. Megvettem a krémlikőrt, megkóstoltam és nagyon finomnak, de egy kicsit édesnek találtam. Ezért került bele egy kevés fekete kávé, amitől nem változott át kávé fagyivá, de egy árnyalatot levett a likőr édességéből. A házi krémsajt pedig… Tovább »

Citromos-Limoncellos fagyi

A mákfagyi sikerén felbuzdulva, egy másik különleges ízű fagyit készítettem. Azért is különleges, mert az alap krém főzött, tej alapú krém. Ez nagyon finom lágy fagyit eredményezett és a limoncello pedig kicsit fűszeressé tette és kiemelte a citrom aromáját. Az eredeti receptet Bonbon Mániánál olvastam. (itt) Én egy kicsit változtattam rajta, a család igényeire szabtam és így készítettem…. Tovább »

Mákfagyi

A lányom kedvence a mákfagyi. Egy alkalommal említette, hogy nagyon finom mákfagyit evett egy fagyizóban. Gondoltam én is megpróbálom a hagyományostól kicsit eltérő ízvilággal gazdagítani a fagyi repertoáromat. Így esett a választásom a lányom által említett kedvencre. Izgultam is, hogy csalódást okozok. De épp ellenkezőleg – ez sokkal finomabb, mint amit a fagyizóban ettem –… Tovább »

Gesztenye fagyi

Olyan gyorsan elfogyott az előző nap készített fagyi, hogy csinálnom kellett másikat, ha nem akartam, hogy édesség nélkül maradjunk. Igen ám, de ünnep volt és én erre nem számítottam. Szétnéztem tehát a kamrában, hűtőben. Milyen fagyit tudok készíteni? Volt gesztenye… Rendben, legyen gesztenye fagyi. Szépségtárnál találtam egy nagyon jó receptet (itt)Kisebb változtatással (a tejszín helyett… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!