Csokoládé Kreatívan

Trüffelkockák

Ha vacsora vendégeket várunk, szeretem elkápráztatni őket valami különleges étellel, desszerttel. Ilyenkor igyekszem egyszerű, de nem hétköznapit készíteni. Néha a desszert is fejtörést okoz. De most találtam egy éppen nekem valót, egyszerű, különleges édességet a Két cica konyhája blog szerzője most megjelent könyvében.(itt) Fél adagot készítettem. Hozzávalók:  20 db étcsokoládé trüffel 250 gr feldarabolt étcsokoládé… Tovább »

Citromos – narancsos krémmel töltött bonbon, mákos fehér csoki burokban

A napokban egy különleges lekvár receptjét kaptam Petrik Adrientől, A hideg szóda élvezete c. könyv írójától (itt). Vagyis kaptunk, mind az ötszázan (igen, 500-an), akik csatlakoztunk az oldalhoz (itt), így naponta kaptunk hírt a könyvről és közösen vártuk, hogy megjelenjen, kézbe vehessük, olvashassuk.A szerzőnek korábban megjelent másik két könyvét – A másik kert (itt) és… Tovább »

Kétszínű brownie kocka

Számomra az ősz nem az elmúlást, a szomorúságot idézi, hanem épp ellenkezőleg, az örömöt, a bőséget, a vidámságot. Hiszen, milyen jó is látni a terméstől roskadozó almafákat, őszibarackfákat, a friss gyümölcs illatát, ízét érezni. Vagy gondoljunk csak a hegyoldalakon, dombos lankákon sorakozó szőlőtőkékre, a szüretre, a szüreti bálra, a finom nemes italra, a borra.A kamrában… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!