Csokoládé Kreatívan

Diós – csokis töltött keksz

      Keksz a sütis dobozban, hogy váratlan vendég esetén ne legyünk zavarban. Keksz a hétköznapokban, teához, kirándulásra, a gyerekek uzsonnája mellé meglepetésnek. Keksz az ünnepekre, díszesen, sok csokival, töltelékkel. Még sorolhatnám. Végtelen lehetőség rejlik benne… Gazdagon töltött ünnepi kekszet készítettem. Habos tojásfehérjébe kevert dióval, finom baracklekvárral és csokival.   Hozzávalók:      (tészta) 30 dkg… Tovább »

Étcsokoládés, charry brandy-s kakaóbabtöret bonbon

      Ezen a nyáron kivételesen sok fesztiválra jutottam el. Nagyon érdekel más nemzetek kultúrája, vallási szokásai és örömmel ismerkedem jeles kézműves mesterek munkáival, legyem az a saját hazámból vagy más országból származó. Ennek esszenciáját kapom egy jól szervezett fesztiválon, ahol részt vehetek zenei koncerten, egy-egy kiemelt témában hallgathatok előadást, találkozhatok érdekes emberekkel és… Tovább »

Étcsokoládé – szegfűbors – vaníliás bonbon

    Ez a harmadik bonbon, ami a dobozba került. Remélem, ízlik majd ez a fűszeres, étcsokoládés krém. Szívesen használom a szegfűborsot és a vaníliát is a ganache-ban. Szerintem izgalmassá teszi a csoki ízét. Persze más fűszer is, de nekem ezek a kedvenceim… Hozzávalók: 21 db bonbonhoz Krém: 100 g étcsokoládé (65%-os) 100 g tejszín… Tovább »

Whiskey – fahéjas – tejcsokoládés bonbon

    Ez a bonbon a második tagja annak a bonbonválogatásnak, amit Marikának készítettem. Megemlítette egyszer, hogy a lágy, kicsit folyékony állagú bonbon töltelék az igazi kedvenc. Így aztán ezt szem előtt tartva kísérleteztem, majd készítettem ezt a ganache krémet. Lágy, olvadós, fűszeres a whiskey kissé füstös ízével… Hozzávalók: 24 db bonbonhoz Krém: 100 g… Tovább »

Bonbon készítése polikarbonát formában

A bonbonformát tiszta, száraz ruhával kitörlöm. A forma minden mélyedését feltöltöm temperált csokoládéval. enyhén megdöntöm a formát és kenőkés vagy spakli segítségével lehúzom a felesleges csoki mennyiséget. Néhányszor, erőteljes mozdulattal hozzáütögetem a formát a konyhapulthoz, hogy a levegő buborékok távozzanak belőle. (Így szép sima felületű lesz a bonbonom.) Kiöntöm a felesleg csokoládé mennyiséget a formából…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!