Csokoládé Kreatívan

Isler

              Fotó: Vad Enikő   Emlékszem, kislány koromban milyen sokáig nézegettem vágyakozva a kávézó (akkor még cukrászdának nevezték) üvegpultjában ezt a számomra nagyon kívánatos sütit. Megindította a fantáziámat a finom csoki bevonat az omlós tésztán és ráadásul úgy informáltak a „hozzáértők”, hogy ennek koronájaként mindez a legfinomabb édes lekvárral… Tovább »

Gluténmentes mandulalisztes keksz

  Itt van az igazi ősz. Már délután behúzódunk a házba, lakásba. Befűtünk, nézzük a kandalló tüzét, kicsit befelé fordulunk, rendezgetjük a gondolatainkat… Ebben a szürke, borongós időben jól esik egy finom forró tea és a teához egy-két darab keksz. Persze nem bolti, hanem itthon készített keksz, hogy a konyha vanília illatú legyen. Liszt, vaj,… Tovább »

Earl grey teás, csokis kekszek

A napokban nézegettem a 108. hu online magazint (itt) és ott olvastam ezt a receptet, Limara péksége blog szerzőjétől.(Itt) Igazi tea keksz, tojás és tej nélkül készül. A tésztájában a narancs íze és a krémben a tea aromája különös, nagyon finom, harmonikus ízt ad. A tészta nem zsíros, mégis omlós.Kint hó (az most nincs, de… Tovább »

Mandulás-csokis keksz

Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban (itt) nézelődtem és megakadt a szemem egy szép,  karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok csokit készíteni benne, aztán eszembe jutott a VKF. 60. játék ahol a háziasszony – Bonbon Mánia (itt) – nagyon ötletesen, arra kérte a játékban résztvevőket, hogy kekszet készítsenek… Tovább »

Angol keksz

Talán nem a legszerencsésebb nyáron, kánikulában kekszet sütni, de amikor a kezembe adták ezt a receptet- amit egyébként egy kedves ismerősömtől kaptam (köszönet érte)- nosztalgikus érzés kerített hatalmába. Ugyanis, évekkel ezelőtt néhány hónapot Angliában töltöttem és ha felfedező útra indultam, hogy megnézzem a vidék, a város nevezetességeit, a hátizsákomba a szendvics és az ásványvíz mellé… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!