Csokoládé Kreatívan

Joghurtos áfonyafagyi

  Ez az idei nyár első fagyija és az első „rémülete” is, mert le kell fotózni egy olyan dolgot, amit képtelenség. Legalábbis nekem. Mert ugyebár kell a fotózáshoz fény, jó fény. Lehetőleg természetes napfényben fotózzunk, legyen szép a kompozíció… Ez így rendben is van, eddig. De a fagyi olvad, nagyon gyorsan olvad. És a képek… Tovább »

Szilvás joghurtos fagyi

        A nyár még tombol, szilva is van elég a piacon meg szeretem is nagyon. Miért is ne lenne szilva fagyi? A szilvához jól illenek a fűszerek, a húsa pektinnel teli, íze zamatos…   Hozzávalók: 20 dkg friss szilva 5 dkg aszalt szilva fél mkan. őrölt fahéj fél mkan. őrölt szegfűbors 2,5… Tovább »

Joghurtos meggyfagyi étcsokoládéval

    Az volt érzésem, amikor fotóztam ezt a fagyit, hogy ez a legnehezebb dolog a világon. Nevezetesen, jó képeket készíteni erről a jeges csodáról. Na jó, nem a legnehezebb, mert vannak még nagyon nehezen megoldható dolgok, de én így éreztem, amikor 30 fokos, nyári melegben nekiálltam fagylaltot fotózni. Ez a hűsítő édesség ugyebár olvad,… Tovább »

Eperfagyi – gyors és egyszerű recept Laktózmentes

Sokszor van szükségünk gyorsan megvalósítható receptre, ha váratlanul vendég érkezik vagy egyszerűen csak kevés az időnk. Ennek a receptnek a segítségével gyorsan készíthetünk gyümölcsfagyit. Most éppen eper volt itthon, ezért készült eperfagyi, de más gyümölcsből is készíthető. Ha elkészült, azonnal fogyasztha-tó, a fagyi könnyű, finom és habos. Hozzávalók: 100 ml tejszín (nálam laktózmentes) 250 ml… Tovább »

Eperfagyi Hémangitól

A kerttől a konyháig c. szakácskönyvből (itt) sikerrel készítettem, már több alkalommal, finom ételt, süteményt. Most, hogy melegebbre fordult az idő, fagyi recept után kutattam és itt találtam ezt az eperfagyi receptet. Eperfagyit már az elmúlt évben is csináltam, más recept alapján, (itt) de kíváncsi voltam erre a megoldásra. Nem bántam meg, mert nagyon finom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!