Csokoládé Kreatívan

Mi kerül a dobozba? Barackpálinkás trüffel

    Ha vendégségbe megyünk, természetesen mindig készítek kézműves csokit, bonbont, hogy azzal kedveskedjek a vendéglátóknak. Gondot fordítok rá, hogy olyan csoki készüljön, amit a megajándékozott szeret. Igyekszem a legfinomabb ízeket „varázsolni”, szép formába önteni, de mikor a csomagolásra kerül a sor, mindig gondjaim vannak, mert csak ritkán tudok szép, a kézműves csokihoz méltó dobozt… Tovább »

Isler

              Fotó: Vad Enikő   Emlékszem, kislány koromban milyen sokáig nézegettem vágyakozva a kávézó (akkor még cukrászdának nevezték) üvegpultjában ezt a számomra nagyon kívánatos sütit. Megindította a fantáziámat a finom csoki bevonat az omlós tésztán és ráadásul úgy informáltak a „hozzáértők”, hogy ennek koronájaként mindez a legfinomabb édes lekvárral… Tovább »

Szilvás joghurtos fagyi

        A nyár még tombol, szilva is van elég a piacon meg szeretem is nagyon. Miért is ne lenne szilva fagyi? A szilvához jól illenek a fűszerek, a húsa pektinnel teli, íze zamatos…   Hozzávalók: 20 dkg friss szilva 5 dkg aszalt szilva fél mkan. őrölt fahéj fél mkan. őrölt szegfűbors 2,5… Tovább »

Kókuszos étcsokoládés fagyi

          Már régen tervezgetem, hogy kókuszfagyit készítek, de mindig elmaradt. Egyszer azért, mert borús volt az idő, máskor pedig azért, mert jobb ötletem támadt vagy, mert éppen üdítőbb, inkább gyümölcsös ízre vágytam. A kókuszos fagyit ugyan nagyon szeretem, de, egy kicsit mindig édesebbnek éreztem, mint ahogy én szeretem. Ezért, azt találtam… Tovább »

Étcsokoládés kókuszos bonbon

      Kicsit több mint, két évvel ezelőtt, egy kókuszkrémes bonbonnal indítottam a blogot. Azóta sem csináltam kókuszos krémet. Most eszembe jutott, milyen rég volt. Akkor legyen kókusz, de most magas kakaótartalmú csokival kombinálva. Így született ez a bonbon. Egyszerű, sima formába öntöttem, fehér csoki csíkokkal díszítettem…   Hozzávalók: 28 db bonbon készült Krém:… Tovább »

Citromkrémes étcsokoládés bonbon

        Meyer citrom a sláger manapság. Én is szerettem volna kipróbálni, de sehogy sem sikerült beszerezni. Kerestem boltban, piacon és zöldségesnél. De sajnos nem találtam. Szép, érett citromot viszont találtam, így aztán citromos ganache-t készítettem, amit 70 %-os csokival burkoltam…   Hozzávalók a krémhez: (24 db bonbon készült) 150 g fehér csokoládé… Tovább »

Panna cotta csoki öntettel, mézes sós mandulával

        Készítettem már panna cottát, amit narancszselével párosítottam és pohárban tálaltam. Most azonban, ennek a tradicionális olasz édességnek a fortélyosabb formáját választottam, vagyis formába öntöttem és dermedés után, tányérra borítottam, majd fűszeres csokoládé öntetet adtam hozzá. Végül, épp csak az élvezet fokozása miatt, mézes sós mandulával díszítettem… A panna cotta (jelentése: főzött… Tovább »

Panna cotta pohárkrém

  Ha gyors és nagyon finom desszertet szeretnénk készíteni, akkor jöhet a pohárkrém. Itt aztán használhatjuk a fantáziánkat, mert végtelem variációs lehetőség áll a rendelkezésünkre. Panna cottát készítettem narancszselével. A tetejére pedig csokoládényesedéket halmoztam.  Nagyon finom lett. A férjem azt mondta, hogy jobb mint a sörfagyi.   Panna cotta hozzávalói: 200 ml tej (laktózmentes) 400… Tovább »

Sörfagyi

A nyár végére nálam is elkészült egy olyan fagyi, ami nem nevezhető átlagosnak. Bár nagyon szeretem az eper, a málna, a citrom (de csak, ha krémes állagú), vanília, a… és sorolhatnám még sokáig, a finomabbnál finomabb ízeket, de már szerettem volna valami mást, valami ínyenceknek valót készíteni. A választásom a sörfagyira esett. A recept (itt),… Tovább »

Eperfagyi – gyors és egyszerű recept Laktózmentes

Sokszor van szükségünk gyorsan megvalósítható receptre, ha váratlanul vendég érkezik vagy egyszerűen csak kevés az időnk. Ennek a receptnek a segítségével gyorsan készíthetünk gyümölcsfagyit. Most éppen eper volt itthon, ezért készült eperfagyi, de más gyümölcsből is készíthető. Ha elkészült, azonnal fogyasztha-tó, a fagyi könnyű, finom és habos. Hozzávalók: 100 ml tejszín (nálam laktózmentes) 250 ml… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!