Csokoládé Kreatívan

Csokis-aszalt meggyes marcipán rolád

Ezt a bonbont, vagy inkább csokis falatkákat Ildi Koki (itt) Svéd puncsrolád édessége (itt) ihlette, amit én is elkészítettem már (itt). Nagy sikere volt, ezért úgy gondoltam, hogy a minta alapján, de mégis kicsit másként kellene bonbont készíteni. Így született ez a gyümölcsös, csokis, marcipános rolád, amely inkább csak a technikájában hasonlít az ötletadóhoz.Elkészítési módja… Tovább »

Svéd puncsrolád

Szülinapi játék Ildi Kokki-nál (itt)  A napokban jártam az IKEA-ban (itt). Ez a kedvenc lakberendezési áruházam. Gondoltam körülnézek, nem vásárolok sokat, esetleg néhány praktikus dolgot… Aztán eszem egy könnyű ebédet és megállapítom, hogy szép nap volt:)  Odáig minden így is történt, hogy körülnéztem…, de aztán láttam nagyon szép tálat, poharat, amire már régen vágytam, üveget… Tovább »

Anyák napjára szeretettel

Már néhány héttel ezelőtt elhatároztam, hogy erre a szép napra bonbont fogok készíteni, de valami különlegeset, egészen mást mint az eddigiek. Hiszen ez nem csak egy ünnep nap, ez az ANYÁK napja.Minden évben szép, nagy virágcsokrot köttetek az anyukámnak és gyermeki izgalommal sietek, viszem és mondani is akarok minden szépet meg köszönetet… Aztán csak párás… Tovább »

Narancsos – marcipános bonbon

Narancsos – marcipános bonbon Néhány nappal ezelőtt az Aldi-ban vásároltam narancsos marcipánkrémet. ( Gourmet Szamos Marcipán ) Igaz, egy kicsit talán ez téli íz, pontosabban Karácsonyt idéző ízvilág, de kis csúztatás nálam is lehet, nem csak az időjárásnál. Hozzávalók:  21 db bonbon-hoz Burok: 75%-os étcsokoládé Choceur ( Aldi )  30 dkg  és  3 gr kakaóvaj… Tovább »

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon Most őrölt török mogyoróra cseréltem a Katuci konyhánál (itt) olvasott alap marcipán masszában lévő őrölt mandulát és a csoki helyett nutellát tettem hozzá. Így készítettem nutella krémes bonbont.Ez már a húsvéti csoki ajándékok egyike. Burok: 21 db bonbon  30 dkg étcsokoládé 3 gr kakaóvaj pasztilla 65% Choceur   ( ALDI )10… Tovább »

Marcipános csoki meggypálinkás bonbon

Marcipános csoki meggypálinkás bonbon Ezt a bonbont szintén Enikőnek készítettem a stúdió fotózásra. Remélem, szép fotók készülnek, óra után pedig élvezik majd a csoki kóstolást! Burok: 65%-os Choseur ( ALDI ) 30 dkg   24 db 3gr kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam) Marcipán: 10 dkg mandula (őrölt)   5 dkg cukor 1/2 dl víz 15 dkg… Tovább »

Karamellás marcipán sós mogyorós bonbon

Karamellás marcipán sós mogyorós bonbon Ez a bonbon, Enikő kérésére – Ő a lányom – készült, mert az iskolában – ahová jár – stúdió  fotózást is tanulnak és ezen belül, ételfotózást. Ehhez kerestek témát. Enci ötlete volt, bonbont kellene fotózni, óra után parti, pontosabban bonbon kóstoló parti. A hírekből tudom, hogy ez mindenkinek tetszett. Jó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!