Csokoládé Kreatívan

Brownie mogyoróval és sült meggyel

Húsvét előtt sokat töprengtem, hogy mit is süssek. Sok vendéget vártunk és mindenkinek a kedvében szerettem volna járni. Végül brownira esett a választásom. Két recept is volt, amivel már régóta kacérkodtam, az egyiket kedvenc szerzőm, Petrik Adrien A másik kert c. (recept itt 274. old.) könyvében találtam, a másikat, A két cica konyhája blog szerzőjének… Tovább »

Csokoládé tallér

Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés időnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt). Hozzávalók: Nálam 7 db készült 20 dkg étcsokoládé  (nálam: 65%-os Choceur )  2 gr kakaóvaj por 15 gr pekándió  15 gr mézes-sós mandula… Tovább »

Mogyorós-ananászos csokifalatok

Terveim között szerepel, hogy könnyen, egyszerűen előállítható csokoládés édességet készítsek, alternatívát kínálva azoknak a kedves olvasóknak, akik nem érzik magukat elég bátornak, hogy bonbont készítsenek, bár szeretnék családjukat, barátaikat kreatív gasztróajándékkal meglepni.A csokifalatkák elkészítéséhez nincs szükség speciális eszközökre, hiszen szilikon bonbon forma helyett használhatunk -minden háztartásban megtalálható-, szilikon jégkocka készítő formát, a csokiolvasztó gép helyett,… Tovább »

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon

Mogyoró marcipán – nutellás bonbon Most őrölt török mogyoróra cseréltem a Katuci konyhánál (itt) olvasott alap marcipán masszában lévő őrölt mandulát és a csoki helyett nutellát tettem hozzá. Így készítettem nutella krémes bonbont.Ez már a húsvéti csoki ajándékok egyike. Burok: 21 db bonbon  30 dkg étcsokoládé 3 gr kakaóvaj pasztilla 65% Choceur   ( ALDI )10… Tovább »

Mogyorós ropogós

Mogyorós ropogós A Fahéj magazin (itt) karácsonyi számában olvastam Wágner Beától, ( Keser Édes tulajdonosa ) (itt) egy nagyon egyszerűen elkészíthető bonbon receptet. Örültem neki, mert a terveim között szerepel, hogy olyan bonbonokat is készítsek, amelyek könnyen, vagy gyorsan elkészíthetők, nem kell hozzá nagy gyakorlat és nem igényel speciális eszközöket. Ez éppen ilyen. Azonban amikor belekezdtem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!