Csokoládé Kreatívan

Málna kívül – málna belül bonbon

A színes csoki elvarázsolt. Most málnásat készítettem.Praliné Paradicsomnak köszönöm a színes csoki (itt) és a krém receptjét. (itt) A krém recepten egy kicsit változtattam. A bonbon osztatlan sikert aratott a szokatlan színvilággal és a krém intenzív málna ízével.Ugyan azt a receptet követve készítettem ezt a bonbont is, mint az eper kívül – eper belül bonbonnál,… Tovább »

Színes táblás csokoládék

A táblás csokik készítése nagyon egyszerű, csak ötlet kell az ízesítéshez. Egy korábbi bejegyzésben írtam a színes csokikról. (itt) Most is a természetes anyagokkal való színezés volt az alap ötlet, és megtoldottam még ezt különféle feltétekkel. (aszalt gyümölcsök, mandula stb.) De tehetjük érdekessé ill. egyedivé a csokit, ha pirított magot (itt szezám mag), keverünk a… Tovább »

Eper kívül – eper belül bonbon

Ezt a bonbont, több más társával együtt, a karácsonyi partira készítettem. Liofilizált eperrel színeztem a külső burkot és eperkrémmel töltöttem meg. Nagyon népszerű volt, kiérdemelte a “legfinomabb” jelzőt. A színes csokoládé receptjét Praliné Paradicsom blogon olvastam (itt), előzőekben csokinyalókát készítettem ezzel a módszerrel, a gyerekek nem kis örömére.(itt)Az eperkrém receptjét is Praliné Paradicsomnál olvastam (itt),… Tovább »

Színes csokinyalókák

Gyerekeknek készítettem ezeket a a színes csokinyalókákat Praliné Paradicsom receptje (itt) alapján. Az elkészítését nem csak a blogon olvashattam, hanem olyan szerencsés voltam, hogy 2013-ban megrendezett Édes Napok csokoládé és édességünnep fesztiválon (itt) meg is nézhettem a bemutatót, amelyet Ötvös Zsuzsa (Praliné Paradicsom blog szerzője) tartott, a csokoládé természetes anyagokkal való színezéséről.A kivitelezés egyszerű, különleges,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!