Csokoládé Kreatívan

Csokipohár: vanília krém – aszalt meggy

Csokipohár: vanília krém – aszalt meggy A fiam 25. születésnapján a torta mellett egy igazi különlegességet is kínáltam a vendégeknek. Csokipohárba töltött rumos aszalt meggy, vanília krémben. A siker most sem maradt el.Még karácsony előtt vettem a csokipoharakat az Aldi-ban, de olyan sok édesség készült akkor, hogy ezt már nem készítettem el. Ez jó alkalom… Tovább »

Levendulás-vanília krémes bonbon

Levendulás-vanília krémes bonbon Mikor azt hallottam, hogy levendulával ízesítenek csokoládét, vagy bonbon krémet, nagyon furcsának tartottam. Idegenkedtem tőle. Egy alkalommal azonban szerencsém volt  Rózsavölgyi Csokoládé levenduláscsokoládéját megkóstolni.(itt)  Akkor megértettem mások lelkesedését és én is csatlakoztam ehhez a táborhoz.Elhatároztam,hogy én is készítek levendula ízesítésű bonbont. Így esett a választás egy levendulás vanília krémesre, melyet frissen pirított… Tovább »

Vanília krémes meggy-csatnis bonbon

Vanília krémes meggy-csatnis bonbon Nagy hódolója vagyok az indiai vegetáriánus konyhának. Ha Pesten járok mindig a Govinda étteremben ebédelek.(itt)   Én magam is szoktam indiai ízekkel kísérletezni, pl. készítek csatnit , vagy ahhoz hasonlót.  Csak hasonlót, mert ezt nagyon sokféle fűszerrel és sokféleképpen készítik, én pedig csak kétfajta fűszert szoktam alkalmazni. Az én ízlésem szerint így… Tovább »

Vanília krémes-mákos bonbon

Vanília krémes-mákos bonbon Ismét mákos és ismét a a lányom kérésére.Ő ugyanis nagyon szereti a mákosat és nagyon szereti a vanília krémet, de nem szereti a tejet és a tejszínt sem. Ezért a vanília krémben a tejszínt vaníliás soya tejjel helyettesítettem. Nagyon jól sikerült. Így ezt a bonbont ajánlani tudom mindenkinek aki nem akar, vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!