Ezzel az édességgel biztos sikert aratunk, ha vendégeinknek kávé vagy tea mellé kínáljuk.
Ez nem bonbon, de csokoládé kreatívan.
Hozzávalók: 5 dkg kandírozott gyömbér
5 dkg aszalt sárgabarack
3 dkg kandírozott ananász
6 dkg aszalt szilva
3 dkg aszalt meggy
4 dkg kandírozott narancshéj
4 dkg aszalt vörös áfonya
15 dkg babapiskóta
10 dkg tej csokoládé Callebaut 33,6%-os (itt vásároltam)
10 dkg étcsokoládé Choceur 65% -os ( Aldi )
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 dl rum
20 csepp narancs olaj (itt vásároltam)
Díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé
1 gr kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam)
Készítés:
Néhány óra elteltével, vagy másnap, temperálom a fehér csokoládét. A csokit összetöröm, 40-45 fok-ig melegítem állandó keverés mellett,majd visszahűtöm 33-34 fok-ra ( kiemelve a csokitartályt, állandó keverés mellett.) Ennél a hőfoknál teszem bele a mikróban felolvasztott kakaóvaj pasztillát és jól elkeverem, lehűtöm 29-30 fok-ra. A csokoládé szalámit egy sütőpapírra helyezem és egy ecset segítségével átkenem a fehér csokival, ügyelve arra, hogy hasonlítson az igazi szalámira. 1-2 órára hűtőbe teszem, majd műanyag és alufóliába csomagolva hűtőben tárolom. (A maradék fehér csokiból táblás csokit készítettem, mogyoró és mogyorógrillázs feltéttel. Az is nagyon finom lett.)