Csokoládé szalámi











Ezzel az édességgel biztos sikert aratunk, ha vendégeinknek kávé vagy tea mellé kínáljuk.

Ez nem bonbon, de csokoládé kreatívan.





Hozzávalók: 5 dkg kandírozott gyömbér

                    5 dkg aszalt sárgabarack

                    3 dkg kandírozott ananász

                    6 dkg aszalt szilva

                    3 dkg aszalt meggy

                    4 dkg kandírozott narancshéj

                    4 dkg aszalt vörös áfonya

                  

                   15 dkg babapiskóta

                   10 dkg tej csokoládé    Callebaut 33,6%-os  (itt vásároltam)

                   10 dkg étcsokoládé Choceur       65% -os     ( Aldi )

                    10 dkg szoba hőmérsékletű vaj

                      1 dl rum

                    20 csepp narancs olaj  (itt vásároltam)



       Díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé

                           1 gr kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam)

       

  Készítés: 

A babapiskótát finomra morzsolom. Olyan minőségűre, mint a zsemlemorzsa. A gyümölcsöket összevágom, egy üveg vagy porcelán tálba teszem és hozzáadok 1 dl rumot és 20 csepp narancs olajat. Jól összekeverem. A csokoládékat összetöröm apró darabokra. A csokoládé olvasztó gépben felolvasztom. ( 40-45 fok-ig melegítem) Állandó keverés mellett 35 fok-ra hűtöm és ekkor adom hozzá a vajat, és jól elkeverem. 

Összekeverem a babapiskótát, a gyümölcsöt, hozzáadom a rumot amiben a gyümölcs ázott és ráöntöm a felolvasztott csokoládét. Alaposan összekeverem, műanyag fóliára öntöm, szalámi formára alakítom. Becsomagolom  műanyag fóliába és alufóliába is. Hűtőbe teszem néhány órára, amíg jól megszilárdul. 

Néhány óra elteltével, vagy másnap, temperálom a fehér csokoládét. A csokit összetöröm, 40-45 fok-ig melegítem állandó keverés mellett,majd visszahűtöm 33-34 fok-ra ( kiemelve a csokitartályt, állandó keverés mellett.) Ennél a hőfoknál teszem bele a mikróban felolvasztott kakaóvaj pasztillát és jól elkeverem, lehűtöm 29-30 fok-ra. A csokoládé szalámit egy sütőpapírra helyezem és egy ecset segítségével átkenem a fehér csokival, ügyelve arra, hogy hasonlítson az igazi szalámira. 1-2 órára hűtőbe teszem, majd műanyag és alufóliába csomagolva hűtőben tárolom. (A maradék fehér csokiból táblás csokit készítettem, mogyoró és mogyorógrillázs feltéttel. Az is nagyon finom lett.)

Címkék: , ,
Tovább a blogra »