Mogyorós-ananászos csokifalatok

Terveim között szerepel, hogy könnyen, egyszerűen előállítható csokoládés édességet készítsek, alternatívát kínálva azoknak a kedves olvasóknak, akik nem érzik magukat elég bátornak, hogy bonbont készítsenek, bár szeretnék családjukat, barátaikat kreatív gasztróajándékkal meglepni.

A csokifalatkák elkészítéséhez nincs szükség speciális eszközökre, hiszen szilikon bonbon forma helyett használhatunk -minden háztartásban megtalálható-, szilikon jégkocka készítő formát, a csokiolvasztó gép helyett, vízgőz felett is olvaszthatjuk a csokoládét. Talán a hőmérőt érdemes beszerezni. (beszerzési forrás:(itt) ) A csoki temperálásához nem feltétlenül kell vásárolni kakaóvajat, mert van olyan módszer is, mely nem igényli ezt.

Egy biztos, ha majd a kezedben tartod kedves olvasó a magad által készített kis csoki csodát, magával ragad az alkotási vágy és nem lesz megállás… még szebb és még finomabb szobrocskákat akarsz és fogsz is készíteni, ez egészen bizonyos.

Hozzávalók:

Készítés: 
A csoki temperálása kakaóvaj nélkül:
Egy lábasba vizet melegítünk. Ne forrjon, de a forráspont közélében legyen a víz. Egy másik lábast vagy fém tálat a víz fölé helyezünk, úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. A csokit apró darabokra törjük. A tálba tesszük és állandó keverés mellett, ellenőrizve a csoki hőmérsékletét, 40-45 fokra melegítjük. 
A tálat leemeljük a víz-gőzről, hideg felületre helyezzük (pl. konyhapult), és állandó keverés mellett lehűtjük 27-28 fokra, majd vissza helyezzük a tálat a víz-gőz fölé és 31-32 fokra melegítjük a csokit. Itt tesszük bele a mogyorót és az ananászt. A továbbiakban a fent leírtak szerint járunk el. 
Fontos a pontos temperálás, mert így lesz fényes, szilárd a csoki.
A kész csokifalatokat csomagolhatjuk színes papírba, tehetjük bonbon kapszliba. Szép dobozban, egy csinos masnival átkötve nagyon kedves ajándék. Biztos vagyok benne, hogy a siker nem marad el, kedves olvasó.
Címkék: ,
Tovább a blogra »