Trüffel diós-narancsos-fahéjas

Trüffelt könnyen, viszonylag gyorsan tudunk készíteni. Nagyon mutatós, az ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. A külső burok megválasztásával egyedivé varázsolhatjuk. Változatossá tehetjük azzal, ha készítünk egy adagot, mondjuk három részre osztjuk és három különböző  burokkal látjuk el. (pl. hempergethetjük darált dióba, mandulába, fehér vagy étcsokoládé reszelékbe stb.) Ezzel ugyanis nem csak más ruhában “tündököl”, de az íze is kicsit más lesz, hiszen a külső ízesítés természetesen befolyásolja az egésznek az ízvilágát.

Szerintem harmonikus ízt kapunk, ha a narancs és fahéj íz mellé a tej csoki-étcsokoládé keverékét adjuk.

Ezt most durvára őrölt dióval dobtam fel, de elkápráztathatjuk vendégeinket más kicsit trendi (pl. kis csili és étcsokoládé reszelék, vagy durvára őrölt blansírozott mézes-sós mandula stb.) burokkal is. Lényeg, hogy legyünk kreatívak!

Az alap recept, amely az ötletet adta: (itt)

Hozzávalók : 28db trüllel

Készítés:
Így nagyon finom, lágy trüffelt kaptam, kellemes, enyhén narancsos, fahéjas fűszerezéssel.
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »