Csokoládé tallér

Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés időnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.

Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt).

Hozzávalók: Nálam 7 db készült

Készítés:
A csoki olvasztása, temperálása:   Az apróra tört csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra ( pl. konyhapult ) helyezem és állandó keverés mellett 34-35 fok-ra hűtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hőmérséklet
kezdhetek dolgozni vele. Ekkor kezdem a fentebb leírtak alapján teríteni a csokit a papírra.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »