Vodkamálna

Olyan régen nézegetem vágyakozva Praliné Zsuzsinál (itt) a vodkamálna bonbont, hogy december elején elhatározásra jutottam és elindítottam a projektet. Egy kis üvegbe málnaszemeket tettem és addig töltöttem vodkával, hogy ellepje azt. Lezártam és hűtőszekrénybe rejtettem. Kb. két hónapig volt a málna a vodkában.

Az elkészítés nem volt bonyolult, de nagy odafigyelést és pontosságot igényelt, nagyobbat mint bármely más bonbon készítése…

Hozzávalók:    24 db bonbonho

Burok:

Töltet:
Készítés:
A csokit felmelegítem és temperálom. Most a beoltásos módszert alkalmaztam, mert a kakaóvaj por kifogyott.
Azt el kell mondjam, hogy nem sikerült mindegyik. Többől kicsit szivárgott a az alkohol és volt néhány amit lezárni sem tudtam teljesen.
Tanulság:  A fondant olyan lágyra kell melegíteni, hogy könnyen lehessen megtölteni vele a bonbont, de nem szabad, hogy túl meleg legyen, mert akkor megolvasztja a csokit.
A fondantnak pontosan zárnia kell a málna feletti részt, nem szabad látni a málnát ill. az alkohol nem emelkedhet a fondant fölé.
Szerencsés dolog, ha a csoki burok egy kicsit vastagabb, mert egy pici repedésen is szivároghat az alkohol.
A nehézségek nem szegték kedvemet, mert ez egy nagyon finom bonbon. Már gondolkodom a következő alkoholos tölteléken 🙂
Ez a bejegyzésem megjelent a Gasztro Trend online magazinban is. (itt)

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »