Cointreau ízesítésű, fűszeres bonbon – Anyák napjára

Mindig fejtörést okoz, ha különleges alkalomra készítek bonbont. Tavaly, három különböző ízesítésű bonbont csomagoltam úgy, mint a virágcsokrot és nyújtottam át nagy-nagy szeretettel… (recept itt)

Most, új bonbon formába, különleges ízesítésű csokit készítettem. De, hogy még ünnepélyesebb legyen, ezüstös díszítést kaptak a bonbonok, hiszen annak szeretném adni, akivel a legkülönlegesebb, eltéphetetlen kapocs köt össze, az Édesanyámnak.

Hozzávalók:  Krém

Burok:  28 db bonbon
Készítés: Krém
Tejszínt gyöngyözésig melegítem. Beleteszem a szegfűszeget és kb. 10 percig hagyom benne, majd kiveszem, kicsit felmelegítem, hozzáadom a darabolt csokit, az őrölt fahéjat, átkeverem, beleteszem a cointreaut és egyneműre keverem. Ha a krém 35 fok-ra hűlt, akkor hozzáadom a puha vajat, átkeverem. Ha kihűlt, botmixerrel kicsit átkeverem. Szobahőn hagyom állni.
Burok: A csokit felolvasztom, temperálom, betöltöm a krémet és lezárom a bonbonokat. Erről a műveletről (itt) olvashattok. 
A kész bonbont egy kicsi ecset segítségével áthúzom ezüst lüszter porral. Így lesz igazán ünnepélyes.
Címkék: ,
Tovább a blogra »