Csokoládé mousse borzselével

Azt hiszem  nem mondok újat azzal, hogy a csokoládé és a bor kivételes ízélményt nyújt. Ezt a luxus érzést fokoztam azzal, hogy a csokoládéból mousse-t készítettem, és fűszeres borzselével párosítottam. Végül, kakaóbab törettel díszítettem…

Borzselé hozzávalói:

Készítés:

A bort és a többi hozzávalót összekeverjük egy kisebb lábasban. Hagyjuk állni kb. fél óráig. A pektint és a cukrot összekeverjük. A szegfűszeget kivesszük a fűszeres borból. A bort felmelegítjük. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon, de forró legyen. Ekkor adjuk hozzá kis részletekben a cukorral összekevert pektint. Folyamatosan keverjük és sűrítsük be. Akkor jó, ha határozott csíkot tudunk húzni a kanállal a lábas aljára. Ezután félretesszük és hagyjuk hűlni kb. 10 percet.

Csokoládé mousse hozzávalói:

Készítése:

A darabokra tört csokit és a vajat víz-gőz fölött felolvasztjuk

A tojások sárgáját és a cukrot habverővel keverjük, habosítsuk.

Ha kihűlt a vajas csoki, akkor keverjük bele a felhabosított tojássárgáját.

A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a tojásos csokiba.

Végül, a mousse-t kanalazzuk poharakba, a tetejére rétegezzük a boros zselét. Díszítsük csokoládé darabkákkal vagy kakaóbab törettel. Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »