Panna cotta csoki öntettel, mézes sós mandulával

_MG_8707

Készítettem már panna cottát, amit narancszselével párosítottam és pohárban tálaltam. Most azonban, ennek a tradicionális olasz édességnek a fortélyosabb formáját választottam, vagyis formába öntöttem és dermedés után, tányérra borítottam, majd fűszeres csokoládé öntetet adtam hozzá. Végül, épp csak az élvezet fokozása miatt, mézes sós mandulával díszítettem…

A panna cotta (jelentése: főzött tejszín) Olaszországból származó különleges édesség, amit magas zsírtartalmú tejből és tejszínből, vanília és cukor hozzáadásával készítenek. Gyümölcsökkel vagy csokoládé öntetettel, karamellel, hidegen tálalják.  Forrás: Wikipedia

A receptet a Mindmegette oldalon találtam.

Hozzávalók:

Hozzávalók a díszítéshez:

Készítés:

Csokoládé öntet készítés:

Ebből a mennyiségből hat adag készült. Természetesen ez függ a forma nagyságától.

_MG_8715

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »