Vaníliakrémes–szezámmagos bonbon

Mostanában, naponta készülnek nálam a bonbonok, csak a bejegyzés marad el, néha még a fotó is. Most erős elhatározásra jutottam, nincs új bonbon, amíg az összes bejegyzést nem pótoltam! Na, akkor most hajrá… Itt van mindjárt ez a vaníliakrémes-szezámmagos, amit másik két társával együtt Marikának készítettem (Ő egy nagyon kedves, régi osztálytársam. Hála a facebook-nak most ismét egymásra találtunk). Marika néhány kedves sorban jelezte nekem, hogy nagyon tetszenek a csokijaim és szeretné megkóstolni… Ezt igazi, nagy megtiszteltetésnek éreztem. Összeszedtem minden bátorságomat és tudásomat, elkészítettem a három fajta bonbonból álló válogatást és postára adtam. Azzal a reménnyel tettem ezt, hogy nem okozok csalódást és a szállítás sem tesz nagy kárt bennük…

Hozzávalók: 28 db bonbonhoz

Krém:

Burok:

Készítés:

Burok készítése:

A csokit felmelegítem és temperálom, majd bonbonformába öntöm.  Mielőtt a lemezt az elkészített csokiburokkal 10 percre hűtőbe tenném, kevés szezámmagot szórok bele, ekkor hűtőbe teszem 10 percre. Ez idő alatt a csoki megszilárdul és a habzsák segítségével tölthetem is a ganache-t. A továbbiakban a bejegyzésben leírt módon járok el. 

Végül, arany lüszter porral díszítettem.

Tovább a blogra »