Citromkrémes étcsokoládés bonbon

Meyer citrom a sláger manapság. Én is szerettem volna kipróbálni, de sehogy sem sikerült beszerezni. Kerestem boltban, piacon és zöldségesnél. De sajnos nem találtam. Szép, érett citromot viszont találtam, így aztán citromos ganache-t készítettem, amit 70 %-os csokival burkoltam…

Hozzávalók a krémhez: (24 db bonbon készült)

Készítés:

A tejszínt a mézzel gyöngyözésig melegítem, majd hozzáadom az apró darabokra tört csokit és addig keverem amíg a csoki elolvad. A citrom levét a narancsolajat és a vaníliapasztát is hozzáadom és alaposan elkeverem. Ha a krém 35 fok-ra hűlt, beleteszem a puha vajat és egynemű krémmé keverem. Habzsákba kanalazom és a konyhapulton hagyom kihűlni.

Burok:

A csokit felolvasztom, temperálom, majd kiöntöm polikarbonát formába.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »