Meggyes-marcipános bonbon, fehércsoki burokban

_MG_0657

Nagyon ritkán készítek fehércspkiból bonbont, pedig vannak olyan ízek (pl. eper, meggy…), amelyeket a fehércsoki íze egészít ki a legjobban. Ezt a bonbont ajándékba készítettem és tudtam az ajándékozottról, hogy a meggy és a fehércsoki kombináció a kedvence… A bonbonos dobozba másik csoki is került, ez volt a meglepetés csoki. Itt a ganache-t étcsokoládé burokba tettem és fehércsokival díszítettem. Jól mutattak a dobozban egymás mellett. Ide a blogra is készítettem közös képet, de most a recept a fehércsokis bonbonról fog szólni. Az étcsokoládés receptjét egy következő bejegyzésben olvashatjátok…

Hozzávalók:  Krém

Burok:  30 dkg fehércsoki és 3 g porított kakaóvaj

Készítés:

A burokhoz a csokit felolvasztom és temperálom, majd bonbonformába öntöm.

A krémhez a meggypürét Praliné Zsuzsi receptje alapján készítettem.

_MG_0673

_MG_0672

Címkék: , ,
Tovább a blogra »