Narancsos-sárgabarackos szaloncukor

_mg_1745

A házi szaloncukor most sem hiányozhat a sütik és egyéb édességek sorából. Három fajtát, több mint száz darabot készítettem. Íme, az első…

Hozzávalók:  (35 db)

Burok: 20 dkg fekete étcsokoládé 2 g porított kakaóvaj

Készítés: Az összetevőket egy tálba teszem és botmixerrel mixelem, aprítom. Belekeverem az olvasztott csokit, bucit formázok belőle, műanyag fóliába csomagolom és néhány órára (esetleg egy éjszakára), hűtőbe teszem.

A masszából kisebb darabokat veszek, és szaloncukorformára alakítom, formázom. Tálcára teszem, és amíg a csokit olvasztom, és temperálom hűtőben tartom.

Egy villa segítségével mindegyik szaloncukrot megmártok a temperált csokiban.

Másnap, sütőpapírba és szép díszes selyempapírba vagy alufóliába csomagolom a cukrokat.

_mg_1743

_mg_1750

Címkék: ,
Tovább a blogra »