Mazsolás – meggylikőrös – mandulás szaloncukor

_mg_1736

Évek óta nálunk a karácsonyi készülődés része, sőt talán a legfontosabb része a házi szaloncukor készítés. Nem bonyolult, nem is lehet elrontani és csodás ízeket lehet kreálni. 🙂 A csomagolása már közös „munka”, együtt az egész család, beszélgetünk és csomagolunk. Néha kicsit kóstolunk… 🙂 

Hozzávalók: (30 db)

Burok:

20 dkg fekete csoki, 2g porított kakaóvaj

Készítés:

A mazsolát megmosom langyos vízben és annyi meggylikőrt öntök rá, hogy ellepje. Kb. fél órán át (lehet több is), áztatom benne a mazsolát.

A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a narancsos – sárgabarackos szaloncukor esetében.

_mg_1738

Címkék: ,
Tovább a blogra »