Mi kerül a dobozba? Barackpálinkás trüffel

Ha vendégségbe megyünk, természetesen mindig készítek kézműves csokit, bonbont, hogy azzal kedveskedjek a vendéglátóknak. Gondot fordítok rá, hogy olyan csoki készüljön, amit a megajándékozott szeret. Igyekszem a legfinomabb ízeket „varázsolni”, szép formába önteni, de mikor a csomagolásra kerül a sor, mindig gondjaim vannak, mert csak ritkán tudok szép, a kézműves csokihoz méltó dobozt találni. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy magam készítem a dobozt is.  A fából készült dobozt decoupage technikával készítettem. Már csak azt kellet kitalálnom, hogy mi kerüljön a dobozba? Három fajta csokit (trüffelt és bonbont) készítettem, Vegyesen helyeztem el a dobozokban. A dobozok formája azonos volt, viszont a minta és a színvilág jelezte, hogy egyiket hölgy a másikat pedig úr kapja…

Praliné Zsuzsi pálinkás alapreceptjét használtam kisebb változtatással.

Hozzávalók:  25 db trüffelhez

Bevonás: 10 dkg étcsokoládé 1 g porított kakaóvaj 3-4 evőkanál jó minőségű kakaópor

Készítés:





.

Végül, más társaival együtt elhelyeztem a kézműves dobozkában…  

A dobozokba tettem még más ízesítésű trüffelt (whiskey – narancsos), ill. bonbont is (cherry brandy – szegfűszeg). A recepteket a következő bejegyzésben olvashatjátok majd.  

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »