Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele… Hozzávalók: 22 db bonbon készült 10 dkg fehér csoki 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes) 4 dkg marcipán 100… Tovább »
Tojáslikőrös húsvéti bonbon
Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele… Hozzávalók: 22 db bonbon készült 10 dkg fehér csoki 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes) 4 dkg marcipán 100… Tovább »

Sokat töprengtem, hogy milyen ízesítéssel készítsek bonbont. Valamilyen markáns, úgymond férfias ízvilágra gondoltam, kerülni akartam a már kicsit megszokott vaníliás, édes ízeket. Így esett a választásom a Zwack Unicumra. A fehér csoki ganache-ban remekül érvényesült a különleges, fűszeres íz és jól illeszkedett a kesernyés utóíz, a magas kakaótartalmú csokiburokkal… Hozzávalók: 24…
Ez a bonbon a második tagja annak a bonbonválogatásnak, amit Marikának készítettem. Megemlítette egyszer, hogy a lágy, kicsit folyékony állagú bonbon töltelék az igazi kedvenc. Így aztán ezt szem előtt tartva kísérleteztem, majd készítettem ezt a ganache krémet. Lágy, olvadós, fűszeres a whiskey kissé füstös ízével… Hozzávalók: 24 db bonbonhoz Krém: 100 g…
Ezt a bonbont is a nyáron készített és nagyon sikeres limoncello fagyi ihlette, meg a VKF játék 59. fordulója, ahol a játék háziasszonya most a Praliné Paradicsom blog szerzője, (itt) aki azt várja a játékban résztvevőktől, hogy készítsenek olyan csokis édességet, amelyben alkohol is van. Természetesen bonbont készítettem. Ezt a párosítást azért választottam, mert úgy…
A nyáron készítettem baileys fagyit, baileys fagyi tortát, mindkettő nagy siker volt. Most úgy gondoltam, hogy bonbont készítek, mégpedig baileys krémmel. Ellátogattam a Bonbon Mánia blog-ra, (itt) mert biztos voltam benne, hogy itt tálálok jó receptet. Találtam is (itt) Kicsit változtattam rajta és én így készítettem.Köszönöm az alap ötletet. Hozzávalók: 24 db bonbon Burok: 30…
Tojáslikőrös-mandulás vörösborban sült meggyes bonbon Még mindig a tojáslikőrös ( A hó ellenére a Húsvét bűvöletében vagyok ) töltelék izgat. Hogyan másként? Íme! Nem csak Húsvétra…A vörösborban sült meggy receptjét a Bonbon Mániánál (itt) olvastam. Köszönet a receptért. Burok: 21 db bonbon-hoz 30 dkg 65%-os Choceur étcsokoládé 3 gr kakaóvaj pasztilla Krém:…
Marcipános csoki meggypálinkás bonbon Ezt a bonbont szintén Enikőnek készítettem a stúdió fotózásra. Remélem, szép fotók készülnek, óra után pedig élvezik majd a csoki kóstolást! Burok: 65%-os Choseur ( ALDI ) 30 dkg 24 db 3gr kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam) Marcipán: 10 dkg mandula (őrölt) 5 dkg cukor 1/2 dl víz 15 dkg…
Tojáslikőrös-narancs ízesítésű bonbon Nagyon szeretem ezt a bonbon formát. Számomra ez olyan mint egy kicsi szobor. Amikor megláttam a Food-pack kft-nél, arra gondoltam ebben tojáslikőrös bonbont fogok készíteni.Szimpatikus volt a Bonbon Mániánál olvasott recept, de nekem nem volt narancsos tojáslikőröm. Ezért változtattam egy kicsit a recepten. Igyekeztem ismét kreatív lenni és én így készítettem… Hozzávalók:…