Csokoládé Kreatívan

Szaloncukor Limoncello – aszalt vörös áfonya

Limoncello, aszalt vörös áfonya, rózsavíz nagyon jó, harmonikus ízt adott a szaloncukor alapnak, amit Katuc konyha  blognál (itt) olvastam és már többször alkalmaztam. (itt) és (itt) Hozzávalók: 45 db szaloncukorhoz 5 dkg aszalt vörös áfonya 0,5 dl Limoncello 10 dkg őrölt mandula   5 dkg cukor 1-2 teás kan. rózsavíz 17,5 dkg fehér csoki Burok:… Tovább »

Szaloncukor felnőtteknek… kókuszos

A házi szaloncukor készítés egyáltalán nem nehéz feladat. Kellemes kikapcsolódás, lehet együtt készíteni a gyerekekkel és ráhangol az ünnepre. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel finomabb, mint a boltok polcain sorakozó meglehetősen drága társaik. Alapreceptként a Katuci konyha blognál (itt) olvasott recept szolgált.  Az elmúlt évben is ezt a receptet használtam alapként, nagyon ízlett mindenkinek…. Tovább »

Csokis-aszalt meggyes marcipán rolád

Ezt a bonbont, vagy inkább csokis falatkákat Ildi Koki (itt) Svéd puncsrolád édessége (itt) ihlette, amit én is elkészítettem már (itt). Nagy sikere volt, ezért úgy gondoltam, hogy a minta alapján, de mégis kicsit másként kellene bonbont készíteni. Így született ez a gyümölcsös, csokis, marcipános rolád, amely inkább csak a technikájában hasonlít az ötletadóhoz.Elkészítési módja… Tovább »

Trüffel diós-narancsos-fahéjas

Trüffelt könnyen, viszonylag gyorsan tudunk készíteni. Nagyon mutatós, az ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. A külső burok megválasztásával egyedivé varázsolhatjuk. Változatossá tehetjük azzal, ha készítünk egy adagot, mondjuk három részre osztjuk és három különböző  burokkal látjuk el. (pl. hempergethetjük darált dióba, mandulába, fehér vagy étcsokoládé reszelékbe stb.) Ezzel ugyanis nem csak más ruhában… Tovább »

Svéd puncsrolád

Szülinapi játék Ildi Kokki-nál (itt)  A napokban jártam az IKEA-ban (itt). Ez a kedvenc lakberendezési áruházam. Gondoltam körülnézek, nem vásárolok sokat, esetleg néhány praktikus dolgot… Aztán eszem egy könnyű ebédet és megállapítom, hogy szép nap volt:)  Odáig minden így is történt, hogy körülnéztem…, de aztán láttam nagyon szép tálat, poharat, amire már régen vágytam, üveget… Tovább »

Aszalt gyümölcsös csokidrazsé …hangulatok, emlékek…

A napokban tettem-vettem a házban, elnéztem a kutyám vidám önfeledt szaladgálását… Kiléptem a kertbe, – szeretem az őszi kert látványát, a simogató, langyos, kissé bágyadt nap melegét – olyan békés. Talán ez tette, vagy valami más, – ki tudja, az emlékek, hogy furakodnak be a  hétköznapok gondolatai közé – a kisfiam jutott eszembe, – négy éves… Tovább »

Vizzel készült csokoládé krém… avagy vannak véletlenek.

A napokban lapozgattam Chantal Coady Csokoládé c. könyvét. Azért vettem meg, mert tudomásomra jutott, hogy e könyv szerzője, vagyis Chantal Coady –  aki egyébként London egyik legelegánsabb csokoládé szalonjának, az általa 1983-ban alapított Rococónak a tulajdonosa, a Csokoládé Társaság társalapítója ill. a Csokoládéakadémia  alapító tagja – lesz a díszvendég az Édes Napok csokoládé – és édesség… Tovább »

Lisztmentes csokitorta …Blogkóstoló 10.

A Blogkóstoló 10. háziasszonya most Kisildi volt (blog itt), akinek a kiváló receptjeit már régóta olvasgatom. A híres D. N. K. (recept itt) receptje megragadott és el is fogom készíteni, de most a vállalt feladatomnak szerettem volna először eleget tenni. Nevezetesen, hogy a játékban szereplő blogpárom Gasztrómanó (blog itt) blogjáról valamalyik édességet elkészítsem. Nem volt könnyű dolgom, mert olyan… Tovább »

Csokifagyi

A csoki fagyi, mint a vanília szintén alapfagyi. Ehetjük csak úgy magában, vagy mondjuk vaníliával, kókusz fagyival vagy ízesíthetjük pl. kandírozott narancs héjjal… Katucinál (eredeti recept itt) találtam egy nagyon jó csoki fagyi receptet, amit kisebb változtatással én így készítettem el. Hozzávalók: 600 ml tej  nálam: szója tej 6 tojás sárgája 100 gr cukor  nálam: porcukor… Tovább »

Málnás jégkrém

Málnás jégkrém Ez az első, kicsit bátortalan próbálkozásom a fagyi készítéssel kapcsolatban. Ugyanis soha nem gondoltam, hogy egyszer fagyit vagy jégkrémet fogok készíteni, így aztán fagylalt gépem sincs. De olyan sok hideg finomságot készítettetek és a meleg is itt van, ( bonbon-t készíteni lassan már nem lehet a meleg miatt), gondoltam megpróbálkozom vele.Bonbon Mániánál (itt)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!