Csokoládé Kreatívan

Florentienes

      Ezt a kekszet (ami szerintem nem is igazán keksz, de nevezzük annak), kedvenc lakberendezőm, Kirstie Allsopp videóján találtam. Valójában lakberendezési ötlet után kutattam és lám mit találtam egy szuper édességet, ami ráadásul még csokis is. Tovább nézelődtem, keresgéltem, de most már nem lakásdíszítési ötletet kerestem, hanem a florentienes pontos receptjét. Találtam is… Tovább »

Étcsokoládé – szegfűbors – vaníliás bonbon

    Ez a harmadik bonbon, ami a dobozba került. Remélem, ízlik majd ez a fűszeres, étcsokoládés krém. Szívesen használom a szegfűborsot és a vaníliát is a ganache-ban. Szerintem izgalmassá teszi a csoki ízét. Persze más fűszer is, de nekem ezek a kedvenceim… Hozzávalók: 21 db bonbonhoz Krém: 100 g étcsokoládé (65%-os) 100 g tejszín… Tovább »

TAPASZTALATOK:

Csokoládé temperálás Sok helyen (szinte minden csoki blogban) olvashattok a csokoládé temperálásról és nagyon sok jó tanácsot kaphattok tapasztalt csokizóktól. Ebben a posztban én azt írom le, ahogy én csinálom a csokoládé temperálást.A temperálásra azért van szükség, hogy a bonbon fényes és roppanós legyen. Ezt alkalmazva profi munkát tudunk kiadni a kezünkből.Én csokoládé pasztillát, (itt… Tovább »

Csokoládé olvasztása és temperálása

A csokoládé temperálása kakaóvaj porral Az apróra tört csokoládét vagy csokoládépasztillát a csokiolvasztó gépben vagy gőz fölött felolvasztom (45 fok). Közben többször megkeverem és nem hagyom, hogy a csoki hőmérséklete 45 fok fölé menjen.Ezután egy nagyobb tálba (porcelán, fém tál), átöntöm és intenzív, gyors keveréssel lehűtöm a csokit, étcsokoládé esetében 34-35 fokra, tejcsokoládé és fehér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!