Csokoládé Kreatívan

Étcsokoládé – szegfűbors – vaníliás bonbon

    Ez a harmadik bonbon, ami a dobozba került. Remélem, ízlik majd ez a fűszeres, étcsokoládés krém. Szívesen használom a szegfűborsot és a vaníliát is a ganache-ban. Szerintem izgalmassá teszi a csoki ízét. Persze más fűszer is, de nekem ezek a kedvenceim… Hozzávalók: 21 db bonbonhoz Krém: 100 g étcsokoládé (65%-os) 100 g tejszín… Tovább »

Mascarpone fehér csoki desszert málnával

        Egy ünnepi vacsora után, ami általában elég bőséges, nehezen tudom elképzelni, hogy nagy szelet krémes sütiket egyek. Pedig a desszert mégis csak az étkek megkoronázója. Szóval úgy van rendben, hogy van. Ott illatozzon, szép külsejével kínálja magát… És én veszek is belőle, megkóstolom… aztán sok, nem kellett volna… De egy könnyű… Tovább »

Venchi csokoládé Rómából

    A fiam néhány napra Rómába repült egy konferenciára. Néztem az órám, képzeletben ott voltam vele a repülőn. A repülés élményét többször megtapasztaltam magam is, de ez más, most a fiam utazott a géppel… A büszkeség mosolyt csalt az arcomra, az aggodalom párát a szememre. Aztán megszólalt a telefon. Megérkeztem és kérlek anya, ne… Tovább »

Joghurtos málna és eperkrémes bonbon

A nyáron készített gyümölcsös, joghurtos fagyik (itt), (itt), (itt), olyan jól sikerültek, hogy még mindig erre az ízre vágyakozom. Úgy gondoltam, hogy bonbonba rejtem ezt a finom ízt, hiszen az étcsokoládé csak jót tehet vele, kiemeli, még izgalmasabbá teszi a gyümölcs ízét, a joghurt pedig, bársonyossá a krémet. Valahogy elszámítottam magam, azt hittem, hogy elegendő… Tovább »

Kávézselé – kakaóbabtörettel bonbon

Ha reggel a frissen főzött kávé illatára ébredek, a nap már jól indul. Egy jó kávé nálam mindig egy tartalmas reggeli után következik, ez koronázza meg a reggeli étket és indítja a napomat. Nem iszom belőle sokat, nincs szükségem rá, hogy felpörgessen… Valójában az íze, a zamata érdekel. Tehát nem a mennyiség vagy éppen az… Tovább »

Trüffelkockák

Ha vacsora vendégeket várunk, szeretem elkápráztatni őket valami különleges étellel, desszerttel. Ilyenkor igyekszem egyszerű, de nem hétköznapit készíteni. Néha a desszert is fejtörést okoz. De most találtam egy éppen nekem valót, egyszerű, különleges édességet a Két cica konyhája blog szerzője most megjelent könyvében.(itt) Fél adagot készítettem. Hozzávalók:  20 db étcsokoládé trüffel 250 gr feldarabolt étcsokoládé… Tovább »

Csokis szelet sütés nélkül

Gyorsan elkészíthető, vendégváró édesség. A receptet (itt) olvastam. Kivételesen nem változtattam a recepten semmit. Kicsit aggódtam, sikerül-e kivenni majd a formából, tudom-e szépen szeletelni? Végül nem volt semmilyen probléma, könnyű volt kivenni a formából és szeletelni is szépen tudtam… Hozzávalók:   28 szete 200 gr fehér mályvacukor (pillecukor)     1 ev. kan. víz  90… Tovább »

Csokoládé tallér

Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés időnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt). Hozzávalók: Nálam 7 db készült 20 dkg étcsokoládé  (nálam: 65%-os Choceur )  2 gr kakaóvaj por 15 gr pekándió  15 gr mézes-sós mandula… Tovább »

Kétszínű brownie kocka

Számomra az ősz nem az elmúlást, a szomorúságot idézi, hanem épp ellenkezőleg, az örömöt, a bőséget, a vidámságot. Hiszen, milyen jó is látni a terméstől roskadozó almafákat, őszibarackfákat, a friss gyümölcs illatát, ízét érezni. Vagy gondoljunk csak a hegyoldalakon, dombos lankákon sorakozó szőlőtőkékre, a szüretre, a szüreti bálra, a finom nemes italra, a borra.A kamrában… Tovább »

Sztracsatella fagylalt

Egyszerű fagyi receptet kerestem, mert még mindig aggódom, hogy nem sikerül olyan jól az én fagyim, mint ahogy szeretném. Egyébként is úgy gondolom, hogy a könnyen, gyorsan, kevés anyagból elkészíthető édességek sokszor a legfinomabbak. Azt hiszem, hogy nem tévedtem nagyot, mert ez a fagyi, amit Szekimamánál (itt) találtam nagyon finom lett, olyan igazi, mint amilyent szerettem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!