Csokoládé Kreatívan

Fehér csoki karamell – málnás fagyi

Úgy felbátorodtam a fagyi készítésben, hogy gondoltam egyet és olyant készítettem ami látványra is megkapó, mintha profi lennék. (persze nem vagyok) Meglepően jól sikerült, a málna jól mutatott a karamell színű fehér csokiban és kellemes ízhatást adott. A gyümölcs savanykás íze tompított az édes csoki ízén. A karamellizált fehér csoki készítésről Praliné Paradicsomnál (itt) olvastam… Tovább »

Málna fagylalt

Ez a harmadik, de már kicsit bátrabb próbálkozásom. A málna fagylalt. Biztosíthatlak benneteket, hogy fagyit készíteni nem nehéz és nem is bonyolult feladat. Nincs is annál jobb, mint a családot vagy a vendégeket a nyári kánikulában a vadszőlővel befuttatott teraszon, házilag készített fagyival kínálni. És csak hallgatni: …hű, de finom… megadod a receptjét…? …kaphatok még… Tovább »

Sztracsatella fagylalt

Egyszerű fagyi receptet kerestem, mert még mindig aggódom, hogy nem sikerül olyan jól az én fagyim, mint ahogy szeretném. Egyébként is úgy gondolom, hogy a könnyen, gyorsan, kevés anyagból elkészíthető édességek sokszor a legfinomabbak. Azt hiszem, hogy nem tévedtem nagyot, mert ez a fagyi, amit Szekimamánál (itt) találtam nagyon finom lett, olyan igazi, mint amilyent szerettem… Tovább »

Eperfagyi

Itt a nyár és csokit, bonbont készíteni nehézkes és nem is praktikus. Nehézkes, mert a csokival dolgozni 20 fok feletti hőmérsékleten nem igazán ideális és a töltelék, amely általában tartalmaz tejszínt, fokozottan romlandó. Nem praktikus mert inkább hideg vagy legalább is hűsítő csemegére vágyunk a nagy melegben. Ezért úgy gondoltam nyáron legyen fagyi és elkészítettem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!