Csokoládé Kreatívan

Guinness bonbon

      Anyák napja. Emlékszem – évekkel ezelőtt – mikor még a gyerekeim kicsik voltak, milyen boldog izgalommal, titkolózva készültek az anyák napi ünnepségre. Csillogó szemmel, boldog mosollyal az arcukon mondták a verset. Én pedig összeszorult torokkal, párás szemmel hallgattam. Hogy ki ne csorduljon a könnyem, kis bátorításért a férjem tekintetét kerestem a hátsó… Tovább »

Forraltborzselés bonbon

  Karácsonykor a szaloncukor mellett többféle kekszet is készítettem. A legfinomabb és ezzel együtt a legsikeresebb a forraltborzselével megkent és összeragasztott lett. Később már bántam, hogy nem készítettem belőle szaloncukrot is. A karácsony elmúlt és szaloncukrot is csak jövőre fogok készíteni, így nem maradt más hátra, mint bonbonba tölteni a zselét. Buroknak magas kakaótartalmú csokoládét… Tovább »

Borban párolt nektarin joghurtos fehér csoki krémben

A pohárkrémek végtelen variációja lehetőséget ad, hogy a fantáziánk kiteljesedjen. Készíthetünk  csokoládéból  krémet, vagy  könnyű mousse-t, lehet tejszínes vagy joghurtos esetleg túrós…Tehetünk bele cseppnyi  alkoholt vagy használhatunk fűszereket, gyümölcsöket  vagy gyümölcspürét… És  ha mindezzel elkészültünk egy csábítóan szép üvegpohárban tálalhatjuk. Ebben a receptben a gyümölcsből nem krém vagy püré készült, hanem a fűszeres borban párolt… Tovább »

Trüffel diós-narancsos-fahéjas

Trüffelt könnyen, viszonylag gyorsan tudunk készíteni. Nagyon mutatós, az ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. A külső burok megválasztásával egyedivé varázsolhatjuk. Változatossá tehetjük azzal, ha készítünk egy adagot, mondjuk három részre osztjuk és három különböző  burokkal látjuk el. (pl. hempergethetjük darált dióba, mandulába, fehér vagy étcsokoládé reszelékbe stb.) Ezzel ugyanis nem csak más ruhában… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!