Ezt a sütit úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon mutatós és nagyon finom. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, amennyit egy „csokisnak” feltétlenül kell. Nevezetesen, a tészta fehér részébe olvasztott fehér csokoládét tettem, a kakaós részébe pedig, olvasztott fekete csokit. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy milyen jótékony hatással volt… Tovább »
Zebratorta
Ezt a sütit úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon mutatós és nagyon finom. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, amennyit egy „csokisnak” feltétlenül kell. Nevezetesen, a tészta fehér részébe olvasztott fehér csokoládét tettem, a kakaós részébe pedig, olvasztott fekete csokit. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy milyen jótékony hatással volt… Tovább »

Úgy felbátorodtam a fagyi készítésben, hogy gondoltam egyet és olyant készítettem ami látványra is megkapó, mintha profi lennék. (persze nem vagyok) Meglepően jól sikerült, a málna jól mutatott a karamell színű fehér csokiban és kellemes ízhatást adott. A gyümölcs savanykás íze tompított az édes csoki ízén. A karamellizált fehér csoki készítésről Praliné Paradicsomnál (itt) olvastam…
Már néhány héttel ezelőtt elhatároztam, hogy erre a szép napra bonbont fogok készíteni, de valami különlegeset, egészen mást mint az eddigiek. Hiszen ez nem csak egy ünnep nap, ez az ANYÁK napja.Minden évben szép, nagy virágcsokrot köttetek az anyukámnak és gyermeki izgalommal sietek, viszem és mondani is akarok minden szépet meg köszönetet… Aztán csak párás…
Ezzel az édességgel biztos sikert aratunk, ha vendégeinknek kávé vagy tea mellé kínáljuk.Ez nem bonbon, de csokoládé kreatívan.Hozzávalók: 5 dkg kandírozott gyömbér 5 dkg aszalt sárgabarack 3 dkg kandírozott ananász …