A pohárkrémek végtelen variációja lehetőséget ad, hogy a fantáziánk kiteljesedjen. Készíthetünk csokoládéból krémet, vagy könnyű mousse-t, lehet tejszínes vagy joghurtos esetleg túrós…Tehetünk bele cseppnyi alkoholt vagy használhatunk fűszereket, gyümölcsöket vagy gyümölcspürét… És ha mindezzel elkészültünk egy csábítóan szép üvegpohárban tálalhatjuk. Ebben a receptben a gyümölcsből nem krém vagy püré készült, hanem a fűszeres borban párolt… Tovább »
Borban párolt nektarin joghurtos fehér csoki krémben
A pohárkrémek végtelen variációja lehetőséget ad, hogy a fantáziánk kiteljesedjen. Készíthetünk csokoládéból krémet, vagy könnyű mousse-t, lehet tejszínes vagy joghurtos esetleg túrós…Tehetünk bele cseppnyi alkoholt vagy használhatunk fűszereket, gyümölcsöket vagy gyümölcspürét… És ha mindezzel elkészültünk egy csábítóan szép üvegpohárban tálalhatjuk. Ebben a receptben a gyümölcsből nem krém vagy püré készült, hanem a fűszeres borban párolt… Tovább »

Ha ősz akkor szőlő, ha szőlő akkor szüret, ha szüret akkor bor. Bor, ami lehet fehér, édes, selymes, vagy száraz, kicsit érdes vagy savanykás, könnyű, üdítő vagy vörös és testes… Milyen sok jelzővel illették már és milyen sokan szeretik, dédelgetik, dolgoznak vele vagy érte. Ezt a csodás nedűt most bonbonba rejtettem, jobban mondva nem is…
Ehhez a sütihez Ötvös Zsuzsi receptje (Klasszikus márványkuglóf – Dívány) adta az ötletet. Valóban csak az ötletet, mert az összetevők egy részén változtattam. Liszt helyett mandulalisztet használtam, az olaj helyett vajat tettem bele és a kakaó por mellé a márványozáshoz olvasztott étcsokoládét is becsempésztem. Az egészet csoki mázzal vontam be és már nem is hasonlított…
Sokszor van szükségünk gyorsan megvalósítható receptre, ha váratlanul vendég érkezik vagy egyszerűen csak kevés az időnk. Ennek a receptnek a segítségével gyorsan készíthetünk gyümölcsfagyit. Most éppen eper volt itthon, ezért készült eperfagyi, de más gyümölcsből is készíthető. Ha elkészült, azonnal fogyasztha-tó, a fagyi könnyű, finom és habos. Hozzávalók: 100 ml tejszín (nálam laktózmentes) 250 ml…
A citromfagyit (itt) és az eperfagyit (itt) is ugyan ez a recept alapján (itt) készítettem. Nem tartalmaz tojást, laktózmentes tejszínt és joghurtot használtam. Így aztán mindenki kedvére fogyaszthatja…Az alaprecepten (itt) egy kicsit változtattam, mert a gyümölcshöz tettem még egy evőkanálnyi házilag készített citromzselét (itt) és a tejszín rovására növeltem a joghurt mennyiségét. Így a lágy, krémes,…
Olyan régen nézegetem vágyakozva Praliné Zsuzsinál (itt) a vodkamálna bonbont, hogy december elején elhatározásra jutottam és elindítottam a projektet. Egy kis üvegbe málnaszemeket tettem és addig töltöttem vodkával, hogy ellepje azt. Lezártam és hűtőszekrénybe rejtettem. Kb. két hónapig volt a málna a vodkában.Az elkészítés nem volt bonyolult, de nagy odafigyelést és pontosságot igényelt, nagyobbat mint…
Csokipohár: vanília krém – aszalt meggy A fiam 25. születésnapján a torta mellett egy igazi különlegességet is kínáltam a vendégeknek. Csokipohárba töltött rumos aszalt meggy, vanília krémben. A siker most sem maradt el.Még karácsony előtt vettem a csokipoharakat az Aldi-ban, de olyan sok édesség készült akkor, hogy ezt már nem készítettem el. Ez jó alkalom…