Csokoládé Kreatívan

Fűszeres fehérboros nektarin zselé – étcsokoládé ganache bonbon

Ebben az évben is épp úgy vártuk a nyár érkezését mint máskor, de nem jött. Az ősz viszont a szokott időben megérkezett. A reggelek kissé hűvösebbek, de kárpótol bennünket napközben a simogató, langy meleg, a barna, a sárga, a vörös színek összes árnyalatának kavalkádja. A beérett termés a fákon, az alma, a körte a szilva,… Tovább »

Csokoládé olvasztása és temperálása

A csokoládé temperálása kakaóvaj porral Az apróra tört csokoládét vagy csokoládépasztillát a csokiolvasztó gépben vagy gőz fölött felolvasztom (45 fok). Közben többször megkeverem és nem hagyom, hogy a csoki hőmérséklete 45 fok fölé menjen.Ezután egy nagyobb tálba (porcelán, fém tál), átöntöm és intenzív, gyors keveréssel lehűtöm a csokit, étcsokoládé esetében 34-35 fokra, tejcsokoládé és fehér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!