Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó) Valahogy nagyon nehezen készültek a szaloncukrok az idén. Mindig közbejött valami, ami fontosabbnak bizonyult. Végül elkészültek. Kétfajtát is csináltam. Úgy tűnt minden rendben van, jól sikerültek, csak fotózni kell, a bejegyzést beírni és már mutathatom is az új receptet. Azonban a fotózás is nehezen jött össze. Aztán hazajött… Tovább »
Szaloncukor 2014 Diós narancsos ízesítésű és Gesztenyés aszalt feketecseresznyés
Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó) Valahogy nagyon nehezen készültek a szaloncukrok az idén. Mindig közbejött valami, ami fontosabbnak bizonyult. Végül elkészültek. Kétfajtát is csináltam. Úgy tűnt minden rendben van, jól sikerültek, csak fotózni kell, a bejegyzést beírni és már mutathatom is az új receptet. Azonban a fotózás is nehezen jött össze. Aztán hazajött… Tovább »

Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés időnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt). Hozzávalók: Nálam 7 db készült 20 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur ) 2 gr kakaóvaj por 15 gr pekándió 15 gr mézes-sós mandula…
Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban (itt) nézelődtem és megakadt a szemem egy szép, karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok csokit készíteni benne, aztán eszembe jutott a VKF. 60. játék ahol a háziasszony – Bonbon Mánia (itt) – nagyon ötletesen, arra kérte a játékban résztvevőket, hogy kekszet készítsenek…