Csokoládé Kreatívan

Szaloncukor 2014 Diós narancsos ízesítésű és Gesztenyés aszalt feketecseresznyés

   Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó)   Valahogy nagyon nehezen készültek a szaloncukrok az idén. Mindig közbejött valami, ami fontosabbnak bizonyult. Végül elkészültek. Kétfajtát is csináltam. Úgy tűnt minden rendben van, jól sikerültek, csak fotózni kell, a bejegyzést beírni és már mutathatom is az új receptet. Azonban a fotózás is nehezen jött össze. Aztán hazajött… Tovább »

Csokoládé tallér

Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés időnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt). Hozzávalók: Nálam 7 db készült 20 dkg étcsokoládé  (nálam: 65%-os Choceur )  2 gr kakaóvaj por 15 gr pekándió  15 gr mézes-sós mandula… Tovább »

Mandulás-csokis keksz

Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban (itt) nézelődtem és megakadt a szemem egy szép,  karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok csokit készíteni benne, aztán eszembe jutott a VKF. 60. játék ahol a háziasszony – Bonbon Mánia (itt) – nagyon ötletesen, arra kérte a játékban résztvevőket, hogy kekszet készítsenek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!