Csokoládé Kreatívan

Panna cotta pohárkrém

  Ha gyors és nagyon finom desszertet szeretnénk készíteni, akkor jöhet a pohárkrém. Itt aztán használhatjuk a fantáziánkat, mert végtelem variációs lehetőség áll a rendelkezésünkre. Panna cottát készítettem narancszselével. A tetejére pedig csokoládényesedéket halmoztam.  Nagyon finom lett. A férjem azt mondta, hogy jobb mint a sörfagyi.   Panna cotta hozzávalói: 200 ml tej (laktózmentes) 400… Tovább »

Trüffel diós-narancsos-fahéjas

Trüffelt könnyen, viszonylag gyorsan tudunk készíteni. Nagyon mutatós, az ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. A külső burok megválasztásával egyedivé varázsolhatjuk. Változatossá tehetjük azzal, ha készítünk egy adagot, mondjuk három részre osztjuk és három különböző  burokkal látjuk el. (pl. hempergethetjük darált dióba, mandulába, fehér vagy étcsokoládé reszelékbe stb.) Ezzel ugyanis nem csak más ruhában… Tovább »

Narancsos – marcipános bonbon

Narancsos – marcipános bonbon Néhány nappal ezelőtt az Aldi-ban vásároltam narancsos marcipánkrémet. ( Gourmet Szamos Marcipán ) Igaz, egy kicsit talán ez téli íz, pontosabban Karácsonyt idéző ízvilág, de kis csúztatás nálam is lehet, nem csak az időjárásnál. Hozzávalók:  21 db bonbon-hoz Burok: 75%-os étcsokoládé Choceur ( Aldi )  30 dkg  és  3 gr kakaóvaj… Tovább »

Tojáslikőrös-narancs izesítésű bonbon

Tojáslikőrös-narancs ízesítésű bonbon Nagyon szeretem ezt a bonbon formát. Számomra ez olyan mint egy kicsi szobor. Amikor megláttam a Food-pack kft-nél, arra gondoltam ebben tojáslikőrös bonbont fogok készíteni.Szimpatikus volt a Bonbon Mániánál olvasott recept, de nekem nem volt narancsos tojáslikőröm. Ezért változtattam egy kicsit a recepten. Igyekeztem ismét kreatív lenni és én így készítettem… Hozzávalók:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!