Csokoládé Kreatívan

Karamellizált tejcsoki – vanília krémes bonbon

A fehér csoki karamellizálással már próbálkoztam (itt), nagyon finom bonbon készült belőle. Most, tejcsokit karamellizáltam,  Praliné Zsuzsi receptje alapján (itt). A karamellitált tejcsokiból krémet készítettem, ez lett az egyik réteg, a másik pedig egy vanília krém. Egyszerű párosítás, de nagyon finom, harmonikus ízvilág.Emlékeztet a csokoládé – vanília párosítású fagyira, amit mindig nagyon szerettem… Hozzávalók:  … Tovább »

Sós karamellás – tejcsokis bonbon, pirított szezámmaggal, étcsokoládé burokban

Praliné Zsuzsinál találtam (itt) ezt a csodás sós karamellás bonbont, pirított szezámmaggal “ékesítve”. Szokásomtól eltérően, most elhatároztam, hogy pontról pontra követem a receptet és úgy készítem, ahogy Zsuzsi is készítette. Valójában a  bonbonkészítés úgy kezdődik nálam, hogy valahogy megszületik az ötlet, azután megnézek néhány hasonló receptet, ellátogatok más blogokra, megnézem ők csináltak-e ilyent, vagy hasonlót…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!