Karácsonyra kaptam a fiamtól három üveg kézműves lekvárt. Olyan csinos üvegben volt mindhárom, hogy feltettem a konyhai polcra a porceláncsésze és a rézmozsár mellé. Tetszett a szép, egyszerű címke, de kíváncsi is voltam, vajon milyen ízű lehet? Különlegesnek gondoltam a vanília, rum és a cseresznye keverékét. Nekem nem jutott volna eszembe ez… Tovább »
Gesztenyés cseresznyés étcsokoládés bonbon
Karácsonyra kaptam a fiamtól három üveg kézműves lekvárt. Olyan csinos üvegben volt mindhárom, hogy feltettem a konyhai polcra a porceláncsésze és a rézmozsár mellé. Tetszett a szép, egyszerű címke, de kíváncsi is voltam, vajon milyen ízű lehet? Különlegesnek gondoltam a vanília, rum és a cseresznye keverékét. Nekem nem jutott volna eszembe ez… Tovább »

Karácsonykor a szaloncukor mellett többféle kekszet is készítettem. A legfinomabb és ezzel együtt a legsikeresebb a forraltborzselével megkent és összeragasztott lett. Később már bántam, hogy nem készítettem belőle szaloncukrot is. A karácsony elmúlt és szaloncukrot is csak jövőre fogok készíteni, így nem maradt más hátra, mint bonbonba tölteni a zselét. Buroknak magas kakaótartalmú csokoládét…
Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó) Ebben az évben úgy ért véget a nyár, hogy el sem kezdődött. Megszámoltam, pont háromszor tudtam úszni, nem volt túl meleg akkor sem, de azzal a reménnyel lubickoltam, hogy talán most már jön a jó idő! Pedig nem jött. Nem baj, ez ilyen volt… Talán szép hosszú ősz lesz, lehet…
A fehér csoki karamellizálással már próbálkoztam (itt), nagyon finom bonbon készült belőle. Most, tejcsokit karamellizáltam, Praliné Zsuzsi receptje alapján (itt). A karamellitált tejcsokiból krémet készítettem, ez lett az egyik réteg, a másik pedig egy vanília krém. Egyszerű párosítás, de nagyon finom, harmonikus ízvilág.Emlékeztet a csokoládé – vanília párosítású fagyira, amit mindig nagyon szerettem… Hozzávalók: …
A vanília fagyiba ( recept itt ) kevertem eper pürét. Csak annyira kevertem össze a fagyival a gyümölcs pürét, hogy márványos legyen. Így látványos lett a két szín kontrasztjától és új ízt is kaptam. Remek ízvilág a savanykás, aromás eper íze, az édes, vaníliás ízzel. Eperpüré készítése: 30 dkg epret botmixerrel összemixeltem. Amikor a fagyit elkészítettem a…
Elkészült a vanília fagyi! Pont olyan lett amilyent akartam. Krémes, habos, vaníliától illatozó.Ez ugye “alapfagyi. Önmagában is nagyon finom, de tehetünk hozzá csoki fagyit – a klasszikus páros -, vagy ehetjük gyümölcs fagyival, különböző gyümölcsökkel, sőt tehetjük hideg kávéba -nagyon jó ízvilág és nyáron melegben kellemes, hűsítő. Egyszóval a vanília fagyi sokarcú és nálunk első…