Az volt érzésem, amikor fotóztam ezt a fagyit, hogy ez a legnehezebb dolog a világon. Nevezetesen, jó képeket készíteni erről a jeges csodáról. Na jó, nem a legnehezebb, mert vannak még nagyon nehezen megoldható dolgok, de én így éreztem, amikor 30 fokos, nyári melegben nekiálltam fagylaltot fotózni. Ez a hűsítő édesség ugyebár olvad,… Tovább »
Joghurtos meggyfagyi étcsokoládéval
Az volt érzésem, amikor fotóztam ezt a fagyit, hogy ez a legnehezebb dolog a világon. Nevezetesen, jó képeket készíteni erről a jeges csodáról. Na jó, nem a legnehezebb, mert vannak még nagyon nehezen megoldható dolgok, de én így éreztem, amikor 30 fokos, nyári melegben nekiálltam fagylaltot fotózni. Ez a hűsítő édesség ugyebár olvad,… Tovább »

Már régen tervezgetem, hogy kókuszfagyit készítek, de mindig elmaradt. Egyszer azért, mert borús volt az idő, máskor pedig azért, mert jobb ötletem támadt vagy, mert éppen üdítőbb, inkább gyümölcsös ízre vágytam. A kókuszos fagyit ugyan nagyon szeretem, de, egy kicsit mindig édesebbnek éreztem, mint ahogy én szeretem. Ezért, azt találtam…
Anyák napja. Emlékszem – évekkel ezelőtt – mikor még a gyerekeim kicsik voltak, milyen boldog izgalommal, titkolózva készültek az anyák napi ünnepségre. Csillogó szemmel, boldog mosollyal az arcukon mondták a verset. Én pedig összeszorult torokkal, párás szemmel hallgattam. Hogy ki ne csorduljon a könnyem, kis bátorításért a férjem tekintetét kerestem a hátsó…
Végre megérkeztek az első napsugarak. Minden nap egy kicsit kertészkedem, virágot ültetek és hosszasan időzök a virágboltban, nézelődök vagy vásárolok is… Nagyon várom a jó időt. Szeretek elfáradni a kerti munkában. Szeretem a napsugaras reggelek hangulatát, kortyolni a reggeli kávét és mélyet szippantani a friss, virágillatú levegőből. Délután a teraszon ücsörögni egy újsággal a…
Kicsit több mint, két évvel ezelőtt, egy kókuszkrémes bonbonnal indítottam a blogot. Azóta sem csináltam kókuszos krémet. Most eszembe jutott, milyen rég volt. Akkor legyen kókusz, de most magas kakaótartalmú csokival kombinálva. Így született ez a bonbon. Egyszerű, sima formába öntöttem, fehér csoki csíkokkal díszítettem… Hozzávalók: 28 db bonbon készült Krém:…
Hagyományosnak éppen nem mondható húsvéti tojásokat készítettem. Négy szép nagy tojás készült, kettő fehér csokiból, egy tejcsokiból (pirított szezámaggal ízesítve) és egy pedig 75%-os étcsokoládé-ból. Erre a témára nagyon jó ötleteket találtam Ildi Kokkinál és Praliné Zsuzsinál is, így aztán ezekből válogatva készítettem az elmaradhatatlan, de ebben az esetben kézműves, csokitojásokat… A…
Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele… Hozzávalók: 22 db bonbon készült 10 dkg fehér csoki 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes) 4 dkg marcipán 100…
Sokat töprengtem, hogy milyen ízesítéssel készítsek bonbont. Valamilyen markáns, úgymond férfias ízvilágra gondoltam, kerülni akartam a már kicsit megszokott vaníliás, édes ízeket. Így esett a választásom a Zwack Unicumra. A fehér csoki ganache-ban remekül érvényesült a különleges, fűszeres íz és jól illeszkedett a kesernyés utóíz, a magas kakaótartalmú csokiburokkal… Hozzávalók: 24…
2013-ban és 2014-ben is részt vettem a Pécsi Csokoládé Karneválon. Első alkalommal, kíváncsi izgalommal indultam a rendezvényre, második alkalommal, a kíváncsiság mellett, már tudatosan készültem és nem mulasztottam el a csokoládékészítő mesterek, Szántó Tibor és Csiszár Katalin előadását Az előadás keretében megismerkedhettem a kakaóbab termesztéssel és feldolgozásával. Kóstolhattam díjnyertes csokoládét és megtudtam…
Meyer citrom a sláger manapság. Én is szerettem volna kipróbálni, de sehogy sem sikerült beszerezni. Kerestem boltban, piacon és zöldségesnél. De sajnos nem találtam. Szép, érett citromot viszont találtam, így aztán citromos ganache-t készítettem, amit 70 %-os csokival burkoltam… Hozzávalók a krémhez: (24 db bonbon készült) 150 g fehér csokoládé…