Csokoládé Kreatívan

Sörfagyi

A nyár végére nálam is elkészült egy olyan fagyi, ami nem nevezhető átlagosnak. Bár nagyon szeretem az eper, a málna, a citrom (de csak, ha krémes állagú), vanília, a… és sorolhatnám még sokáig, a finomabbnál finomabb ízeket, de már szerettem volna valami mást, valami ínyenceknek valót készíteni. A választásom a sörfagyira esett. A recept (itt),… Tovább »

Eperfagyi – gyors és egyszerű recept Laktózmentes

Sokszor van szükségünk gyorsan megvalósítható receptre, ha váratlanul vendég érkezik vagy egyszerűen csak kevés az időnk. Ennek a receptnek a segítségével gyorsan készíthetünk gyümölcsfagyit. Most éppen eper volt itthon, ezért készült eperfagyi, de más gyümölcsből is készíthető. Ha elkészült, azonnal fogyasztha-tó, a fagyi könnyű, finom és habos. Hozzávalók: 100 ml tejszín (nálam laktózmentes) 250 ml… Tovább »

Joghurtos – bogyós gyümölcs fagylalt – Laktózmentes

A citromfagyit (itt) és az eperfagyit (itt) is ugyan ez a recept alapján (itt) készítettem. Nem tartalmaz tojást, laktózmentes tejszínt és joghurtot használtam. Így aztán mindenki kedvére fogyaszthatja…Az alaprecepten (itt) egy kicsit változtattam, mert a gyümölcshöz tettem még egy evőkanálnyi házilag készített citromzselét (itt) és a tejszín rovására növeltem a joghurt mennyiségét. Így a lágy, krémes,… Tovább »

Karamell fagylalt étcsokoládéval

 Nyáron, a rekkenő hősében a gyümölcs fagyit szeretem a legjobban. Frissítő, hűsítő, szomjoltó… Találtok több receptet is a blogon, citrom, (itt) málna, (itt) eper… (itt) és (itt). Egyik finomabb mint a másik. Azt hiszem, nem tudnék olyan fagyit említeni, amit nem szeretek. Na jó, talán a nagyon furcsa, különleges ízűt. A hagyományos ízvilágtól túlságosan eltérőt…. Tovább »

Lisztmentes, mandulás csokitorta

Mostanában feltűnt, hogy több ismerősöm mondja magáról, ételallergiája van és ezt felnőttkorban diagnosztizálták nála. Elgondolkodtató… A hétköznapok rutinja nem hagyta, hogy túl sokáig töprengjek ezen. Azonban, amikor közelebbről érintett lettem, mert több családtagomnál is jelentkeztek erre utaló jelek, a figyelmem központjába került. Elolvastam és meghallgattam minden olyan fórumot amely ezzel a problémával foglalkozott. Ha összejött… Tovább »

Citromfagyi

Ha nyár van és tombol a meleg, akkor strand, limonádé és fagyi. De nem mindegy, hogy melyik fagyi. Csakis és kizárólag a gyümölcsfagyi jöhet számításba. Bár nagyon szeretem a lágy, krémes édes fagyikat (csokoládé, karamell, vanília…), de ilyenkor a málna és citromfagyi az üdítő, hűsítő, szomjúság oltó… a kedvenc.Emlékszem gyermekkoromban nem szerettem a citromfagyit, mert… Tovább »

Sztracsatella fagyi Lila fügétől

Az elmúlt nyáron már készítettem sztracsatella fagyit(itt), nagyon sikeres volt. A napokban véletlen találtam rá a Lila füge blog (itt) szerzőjének videójára (itt), ahol három féle fagyit ajánl. A sztracsatella volt a szimpatikus. Változtatás nélkül el is készítettem. Nem bántam meg… Havas Dóra (a Lila Füge blog szerzője) szavaival élve: pont olyan, mint az igazi,… Tovább »

Kávé -whyski krémes bonbon

Néhány héttel ezelőtt részt vettem a Csokoládé Akadémia, Alapvető csokoládé technikák kurzusán.(itt) Remekül éreztem magam, sokat tanultam és a gyakorlati munka által tapasztaltam is. A kurzus két napos volt és a második nap vásároltam ezt a szép bonbon formát.(itt) Alig vártam, hogy kipróbálhassam. Átlapoztam néhány bonbonos könyvet, köztük Praliné Zsuzsi (itt) által ajánlott Saját készítésű… Tovább »

Eperfagyi Hémangitól

A kerttől a konyháig c. szakácskönyvből (itt) sikerrel készítettem, már több alkalommal, finom ételt, süteményt. Most, hogy melegebbre fordult az idő, fagyi recept után kutattam és itt találtam ezt az eperfagyi receptet. Eperfagyit már az elmúlt évben is csináltam, más recept alapján, (itt) de kíváncsi voltam erre a megoldásra. Nem bántam meg, mert nagyon finom,… Tovább »

Cointreau ízesítésű, fűszeres bonbon – Anyák napjára

Mindig fejtörést okoz, ha különleges alkalomra készítek bonbont. Tavaly, három különböző ízesítésű bonbont csomagoltam úgy, mint a virágcsokrot és nyújtottam át nagy-nagy szeretettel… (recept itt)Most, új bonbon formába, különleges ízesítésű csokit készítettem. De, hogy még ünnepélyesebb legyen, ezüstös díszítést kaptak a bonbonok, hiszen annak szeretném adni, akivel a legkülönlegesebb, eltéphetetlen kapocs köt össze, az Édesanyámnak…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!