×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 83
62
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
53
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
60
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
40
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
27
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
71
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
A szobában tartható és illatozó növények közül a trópusi származású kalamondin (calamondin) az egyik legkedveltebb. Bár kissé fanyar,  C-vitaminban gazdag gyümölcse a kumkvathoz hasonlóan akár héjastól is fogyasztható, elsősorban díszítő értéke miatt kedvelt. Szeretnél Te is egy ilyen bódítóan csodálatos illatú növényt a lakásodba? Íme, pár hasznos tipp, hogy biztosra menj!     A kalamondin (Citrofortunella […]
  Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 30 dkg kristálycukor, késhegynyi nátrim-benzoát Elkészítése. A meggyet alaposan megmosom, kimagozom, és egy edénybe teszem. Kilónként 30 dkg cukrot szórok rá, és egy késhegynyi nátrium-benzoátot, majd alaposan elkeverem, hűvös helyre teszem, (  pincébe, vagy hűvös kamrába ). Naponta  2x -3x megkevergetem. 2-3 nap múlva, a cukor teljes feloldódása után […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet.     “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
Fügefalevél szörp: üdítő finomság. Nem lehet tudni ki volt az ötletadó, de nagyot alkotott, mert kora tavasztól késő őszig készítheted, és szinte ingyen! A recept saját elképzelés szerint készült úgy, hogy neked egyszerű legyen.  Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben X Címzett: Feladó: Üzenet:
A chia mag, vagy más néven spanyol zsálya, egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészséges táplálkozásukra odafigyelő, testtudatos emberek körében. Természetesen ez sem valami újkeletű módi, hiszen a maják már évszázadokkal ezelőtt is használták. A chia mag csupán egy a sok “vissza a természetbe” jeligéjű étel és megoldás között, s ettől csak még jobban szeretjük. Tekinthetjük […]
Ha a stílus és a személyiség összhangban van, akkor nem a ruhát, hanem a nőt látjuk meg. Egy letisztult és harmonikus személyiségű nő megjelenésében is ezt az egyszerű és természetes vonalat képviseli. Lehet, hogy nem lesz feltűnő, de hitelessége okán annál emlékezetesebb és stílusos! Lássuk, milyen a természetes stílus és milyen személyiséget takar! Stílusosan természetes […]
Itt az újabb hőségriadó, úgyhogy elő a jeges desszertekkel! Nem is akármilyen ez most: egyszerű, gyorsan megvan, és persze nagyon finom is. Aki olvasta az első fagyis bejegyzésemet, már tudhatja az életfilozófiámat fagyi téren, miszerint is a felnőtt lét egyik legjobb része az, hogy bármikor bármennyi fagyit ehetünk. De most még messzebbre merészkedem. Az új […]
Napok óta gondolkodtam már azon, vajon honnan ered ez a szokás, hogy a tanév vége előtti nyolcadik napon felkerül a táblára a felkiáltójel – és ennek száma nem emelkedett háromra az évtizedek alatt -, majd a diák számára legszebben csengő szó, a “vakáció”. Minden tanár tiszteletben tartja az utolsó héten gyarapodó, a táblát egyre inkább […]