Ezzel az édességgel biztos sikert aratunk, ha vendégeinknek kávé vagy tea mellé kínáljuk.
Ez nem bonbon, de csokoládé kreatívan.
Hozzávalók: 5 dkg kandírozott gyömbér
5 dkg aszalt sárgabarack
3 dkg kandírozott ananász
6 dkg aszalt szilva
3 dkg aszalt meggy
4 dkg kandírozott narancshéj
4 dkg aszalt vörös áfonya
15 dkg babapiskóta
10 dkg tej csokoládé Callebaut 33,6%-os (itt vásároltam)
10 dkg étcsokoládé Choceur 65% -os ( Aldi )
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 dl rum
20 csepp narancs olaj (itt vásároltam)
Díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé
1 gr kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam)
Készítés:
Néhány óra elteltével, vagy másnap, temperálom a fehér csokoládét. A csokit összetöröm, 40-45 fok-ig melegítem állandó keverés mellett,majd visszahűtöm 33-34 fok-ra ( kiemelve a csokitartályt, állandó keverés mellett.) Ennél a hőfoknál teszem bele a mikróban felolvasztott kakaóvaj pasztillát és jól elkeverem, lehűtöm 29-30 fok-ra. A csokoládé szalámit egy sütőpapírra helyezem és egy ecset segítségével átkenem a fehér csokival, ügyelve arra, hogy hasonlítson az igazi szalámira. 1-2 órára hűtőbe teszem, majd műanyag és alufóliába csomagolva hűtőben tárolom. (A maradék fehér csokiból táblás csokit készítettem, mogyoró és mogyorógrillázs feltéttel. Az is nagyon finom lett.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: