Karamellás marcipán sós mogyorós bonbon
Ez a bonbon, Enikő kérésére – Ő a lányom – készült, mert az iskolában – ahová jár – stúdió fotózást is tanulnak és ezen belül, ételfotózást. Ehhez kerestek témát. Enci ötlete volt, bonbont kellene fotózni, óra után parti, pontosabban bonbon kóstoló parti. A hírekből tudom, hogy ez mindenkinek tetszett. Jó lesz fotózni, szép képeket csinálni és utána csokit kóstolni! Tehát több elvárásnak is meg kellett felelni. Én pedig csak remélni tudom, hogy minden igényt kielégít majd.
Úgy gondoltam, fontos, hogy legyen szép, könnyen szállítható és hosszabb ideig biztonsággal eltartható. Ezt a formát választottam, mert szerintem ez a legszebb bonbon forma. A hosszabb eltarthatóságot pedig azzal tudom bíztosítani, hogy sem vajat sem tejszínt nem teszek bele.
Így esett a választás erre a bonbon töltelékre.
Az alap marcipánt Katuci konyhájánál (itt) olvastam és többször alkalmaztam is már ( pl: az Aszalt sárgabarackba töltött mákos marcipános bonbon ). A fehér csokiból készült karamell készítését Praliné paradicsomnál (itt) olvastam. A sós mogyorót, már egy másik módszerrel készült karamell krémes bonbon-nál is alkalmaztam sikerrel. ( Sós mogyorós karamell krémes bonbon – itt a blogon. )
Akkor most jöjjön a recept!
Fehér csoki karamellizálás: A bonbon készítését megelőző napon készítettem és hűtőben tároltam.
- A sütőt előmelegítettem 100 fok-ra
- A tepsit kibéleltem sütő papírral
- A csokit felolvasztottam a csoki olvasztó gépben
- Bele kanalaztam a tepsibe az olvasztott csokoládét
- Betettem az előmelegített sütőbe
- 10-15 percenként megkevertem
- Világos karamellás szín elérésénél volt kész
- A művelet 20 dkg csokinál 2 órát vett igénybe
- Hagytam szobahőn kihűlni, majd hűtőben tároltam a másnapi felhasználásig.
- 10 dkg őrölt mandula
- 5 dkg cukor
- 1/2 dl víz
- 15 dkg karamellizált fehér csokoládé
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: